Данчо Тодоров: ЦСКА остава в сърцето ми | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Данчо Тодоров: ЦСКА остава в сърцето ми

Светла Димитрова
07.04.2010, 13:59 (обновена 12.04.2010, 17:29)
Йордан Тодоров, Локомотив (Пловдив)

Снимка: © БГНЕС

Данчо Тодоров посъветва журналистите да не отписват Левски

Данчо, Локомотив (Пловдив) сякаш възкръсна в последните мачове..

-Още при събирането ни казахме на президента, че ще направим всичко възможно, за да си свършим работата и тима да остане в А група. Освен гова му дадохме мъжка дума, че през този сезон ще се опитаме и да играем футбол. Събрани сме добри играчи, имаме страхотен треньор и президент. Да не забравяме и хората, които идват да ни подкрепят и са нашия 12 играч. Затова е нормално да израстваме и да показваме все по-добри неща.

От думите ти излиза, че не съжаляваш, за това, което стана с теб през февруари?

-Не, не съжалявам. Не забравяйте, че аз бях излишен в ЦСКА. Но не искам да се връщам назад, не съм такъв човек. Ще дам всичко от себе си, за да изпълним поставената задача и ако продължа да израствам и да се развивам един ден може и да отида другаде. Но сега съм в Локомотив.

Вчера Атанас Караиванов обяви при напускането си, че ЦСКА е лудница, а не футболен клуб. Как ще го коментираш?

-Не мога да коментирам какво е казал той.

Ти докато играеше в ЦСКА чувствал ли си се така?

-Не, не съм. Но не искам да коментирам ЦСКА. Аз съм добре в момента, моето семейство е добре, а това за мен е най-важното. Пожелавам успех от все сърце на всички в клуба, там имам страхотни приятели като Тодор Янчев, например.

Как ти се струва обаче всичко което става в този отбор?

-Не е редно да се бъркам там, където не ми е работа. Аз вече не съм в клуба, макар че той винаги ще остане в сърцето ми. Все пак това е тимът, който ме изгради като характер и футболист и няма да забравя от къде съм тръгнал. Никога не съм крил този факт и няма да го направя и сега. Познавам Адалберт Зафиров, играл съм с него и съм убеден, че той ще се справи. Момчета като Тошко Янчев ще му помогнат и тима ще излезе от кризата.

Би ли се върнал в ЦСКА?

-Нека да не отговарям на този въпрос. В момента си имам отбор и той се казва Локомотив (Пловдив).

Имаш ли да получаваш пари от ЦСКА?

-Когато бях освободен, на следващия ден имах среща с президента на тима Димитър Борисов. Разбрахме се по всички въпроси, даде ми думата си, че всичко ще бъде наред. И аз му вярвам, че ще е така.

Как се чувстваше когато напусна?

-Не ми беше приятно, но се разделих с всички човешки.

Можеш ли да направиш сравнение между публиката на ЦСКА и тази на Локомотив, те все пак са сред най-големите агитки у нас?

-Не е редно и коректно да правя такива сравнения. Само онзи, който не е играл в моя отбор, не знае какво е усещането да те подкрепят феновете му. Аз малко се притеснявах как ще ме приемат, все пак толкова пъти съм бил от другия отбор. И на една от срещите, които организират с всеки футболист от тима им го казах. Но те ме приеха добре и усещам подкрепата им на всеки мач.

Предстои ви мач с Левски на „Герена". Какво очаквате от двубоя в събота?

-Отиваме за победа. Тук е мястото да кажа да не отписвате Левски. В лицето на Георги Иванов играчите на този отбор имат страхотна подкрепа и резултатите ще дойдат. Не мога да кажа как работи той, но е важно присъствието му там. Що се отнася до нас вече си говорихме в съблекалнята, че най-важно е да играем футбол. А от там нататък като резултат всичко може да стане.

Какво ти е мнението за треньора Наджи Шенсой?

-Само хубави неща мога да кажа за него. Той първо е наш приятел, живее с нас, работи с нас. Страхотен психолог, страхотен треньор, който знае как да води отбора. Определено чувствам, че при него израствам и съм му много благодарен.

Oще: йордан тодоров  левски  локомотив (пловдив)  цска 


Още от БГ футбол


Видео