Бившият съдия Момчил Врайков влиза в затвора за източване на карти | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Бившият съдия Момчил Врайков влиза в затвора за източване на карти

Sportcafe
08.11.2016, 16:39 (обновена 08.11.2016, 16:45)
Момчил Врайков

Снимка: © BSport.bg

Подсъдимият Врайков бил обявен за издирване и задържане въз основа на европейска заповед за арест, издадена от съда в Дъблин, Ирландия.

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Момчил Врайков, от град Белене, който е бивш футболен съдия от "А" група, на едно общо наказание една година и шест месеца лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Той е признат за виновен за това, че на 27.09.2012 година в Пловдив е пазил предмети, направени от бързосъхнещ материал от пластмаса, които по своята форма и размер са правени върху вход за карти, идентични с тези на използваните в скандинавските държави за автоматизирани бензиноколони, от които може да се закупи гориво с банкови карти, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти - престъпление по чл. 243 от НК.

Признат е за виновен и в това, че на 27.09.2012 г. в гр. Пловдив е съхранявал информация за съдържанието на банкови карти, съдържаща се в 5 броя подправени банкови карти, всички с титуляри чужди граждани Ц престъпление по чл. 249 от НК.

Подсъдимият Врайков бил обявен за издирване и задържане въз основа на европейска заповед за арест, издадена от съда в Дъблин, Ирландия.

В същото време в ОД на МВР Пловдив бил получен оперативен сигнал, че подсъдимият е свързан с лица, които извършват престъпления против паричната и кредитната система /теглене на парични суми от банкомат без съгласието на титуляра на банковата карта/.

Имало и информация, че и той самият извършва такива престъпления и разполага с технически средства за получаване на данни от чужди банкови карти, както и че разполага с такива данни. Поради тази информация на 27.09.2012 г. е организирано и извършено претърсване в квартира в гр. Пловдив, която подсъдимия обитавал.

Били открити отливки от пластмасов материал, които са предназначени за подправка на банкови карти, а самият Врайков признал, че на преносимия си компютър има данни от чужди банкови карти на лица от Дания и Швеция. Той бил задържан от разследващите органи. Присъдата подлежи на обжалване и/или протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Oще: момчил врайков  рефер  съдии  съдия 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео