Такава циркова трупа няма! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Такава циркова трупа няма!

Петър Захариев
11.10.2011, 07:02 (обновена 12.10.2011, 08:32)
Благо Георгиев

Снимка: © Хай клуб

Предстои да разберем как националният отбор ще понесе отсъствието на Благой Георгиев

Че националният ни отбор по футбол отдавна е стигнал дъното, не е нещо ново. Само за няколко месеца обаче той се превърна в такава циркова трупа, каквато рядко се вижда по нашите географски ширини. Само име й липсва, но си мисля, че „При нас е весело" е напълно подходящо за случая.

Поредният циркаджия - Благой Георгиев, си тръгва, като обеща, че ще изчака 24 часа и тогава ще обясни защо го прави. Сигурно, защото не са го пуснали на сватбата на друг артист от трупата - Валери Божинов. А, може и да се сърди, че му се налага от време на време да стои на резервната скамейка. Сега Благо ще ни обяснява колко му е тежко, как медиите се бъркат в личния му живот и тем подобни неща, които сме слушали в изпълнение на други актьори.

Самият Божинов пък намери най-подходящото време в годината, за да се ожени. И то не къде да е - а именно в лагера на националния отбор. Който пък получи забрана да ходи на сватбата. Изобщо тук циркът се омешва сериозно с южноамериканска драма. Нищо, че Валери можеше да избере и друг ден от годината, за да го стори. Хората се женят и в други дни от седмицата освен през уикенда. Вярно, няма да е толкова помпозно, но пък щеше да е по-правилно. А купонът с приятели и роднини няма да избяга.

Друг от циркаджиите - Костадин Стоянов, пък взе, че се депресира и помоли да бъде освободен от националния отбор. На защитника му било много тежко, не можел да понесе отговорността и взе, че си събра багажа. Сигурно е много по-лесно да играеш за отбор като ЦСКА, който мачка всичко наред, докато в националния се случва точно обратното - бият те като тъпан на сватба и на теб ти е кофти. И не можеш да издържиш на напрежението и изпадаш в депресия.

Отнякъде изплува и още един от т.н. национали, на които ще се разчита и занапред. Наред с признанията, че е гадже с фолкпевицата Алисия, вратарят Николай Михайлов взе, че нападна и вече бившия национален селекционер Лотар Матеус. Според сина на Боби Михайлов германецът бил твърде строг и изморявал отбора с по 2 тренировки на ден. Сега сигурно и други футболисти ще изригнат срещу немеца, когото доскоро хвалеха в интервютата си.

В купона, в който си спрягат националите, се включи и националния селекционер Михаил Мадански. Той обяви, че ще реши дали да използва Валери Божинов, когато провери как се е справил нападателя в първата си брачна нощ.

Изобщо „При нас е весело" продължава да ни весели. Само, че за съжаление на артистите от трупата, тях скоро никой няма да ги познава. Феновете отдавна ги отсвириха, а тях трудно ще ги излъжеш да се върнат. Ако не почнеш да печелиш мачовете си. Подобно нещо обаче не се очертава в близко бъдеще. Впрочем именно това е най-хубавото нещо в случая.

Този отбор приключва с мачовете си за тази година, а и както изглежда, никой не се натиска да играе с него догодина. Така че следващите официални мачове ще бъдат след около 10-12 месеца. Така циркът ще си почине, за да почне отново да ни забавлява.

Oще: благой георгиев  българия  валери божинов  национален отбор 


Още от БГ футбол


Видео