Владимир Николов: Операция може да ме извади от състава | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Владимир Николов: Операция може да ме извади от състава

bgvolleyball.com
12.10.2010, 12:01 (обновена 13.10.2010, 12:34)
Константин Митев, България

Снимка: © fivb.org

Владимир Николов може да изпусне следващата година ако се наложи да оперира травма в рамото

Защо се върна един ден по-рано от основния състав?

- Още в сряда сутринта трябва да пътувам обратно за Кунео. Имам много ангажименти от типа на вадене на лични документи, които са важни и наложиха прибирането ми в България по-рано. Използвах целия ден днес (б.р. вчера), за да свърша по-голямата част от тях. Надявам се днес да приключа с всичко.

В твое изказване след мача с Куба, първо имаше „ние", след това се разграничи и спомена „отбора на България". Значи ли това, че може да не си повече в националния тим?

-Не съм мислил за отказване! Аз съм такъв, че когато нещата не стават, обикновено не се отказвам. Обратното, отказвам се, когато нещата се получават. В предвид моята напреднала възраст няма гаранция за бъдещото ми участие в националния отбор. Това е и основната причина за моето изказване. Ако се наложи да се оперирам, а има голяма вероятност за това, нищо не е сигурно за следващата година. Мога да изпусна не само Световната лига, но и другите важни състезания, които ни очакват. Ако дай боже, всичко е наред, желая отново да бъда в националния отбор. За мен е много важно да поведа отбора към успешно класиране за Олимпиадата в Лондон през 2012.

Каква операция трябва да правиш и може ли тя да се избегне?

-Имам проблеми с рамото от няколко години. Непрекъснато отлагам оперативната намеса във времето. Това лято тренирах през цялото време с болки. Преди и по време на Световното първенство направихме така, че това да не си личи. Но няма гаранция, че този проблем няма да се появи отново през идните месеци. И тогава вече, може да стане неизбежна оперативната намеса.

А как смяташ да играеш с този проблем в италианското първенство?

- Както мога. До когато издържа.

Ти самият, желаеш ли догодина отново да си капитан на националния отбор?

- Твърдо да! За мен е много важно да бъда част от този отбор. За мен е чест да бъда капитан.

Заставаш ли за Силвано Пранди?

- Да! Но решението, за неговата бъдеща работа с отбора на България не зависи от мен. Тези неща ги решава федерацията. Аз само мога да изкажа своята подкрепа и това, че заставам зад Пранди. Заявил съм нееднократно, че за това световно първенство българският отбор беше много добре подготвен. Работата, която свършихме за две години се вижда много ясно от всички. Промени се начина, по който тренира състава, поведението на терена, борбата с останалите силни съперници. Това са все нови и положителни неща, които изградихме в по време на работата със Силвано Пранди. Надявам се заедно да постигнем нови успехи.

Oще: българия  владимир николов  волейбол  кунео  лондон 2012  силвано пранди 


Още от БГ футбол


Видео