Няколко знакови за родния спорт събития са свързани със 7-та | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Седмица на 7-иците

Дидро
11.10.2010, 01:25 (обновена 11.10.2010, 01:35)
Лотар Матеус, Уелс

Снимка: © getty images

Лотар Матеус донесе победа на България в седмия мач на националния отбор от началото на годината

И Чудесата на Древния свят са 7. Както и цветовете, които Исак Нютон е идентифицирал в дъгата. В българския спорт последните седем дни бяха белязани не чак от чудо, но със сигурност от цветове, вариращи в цялата гама на дъгата от емоции.

В седмицата, която съдържаше и цифрата 7 в себе си, националният отбор сътвори нещо близко до чудото - победи!

Всъщност всеки гол на този отбор през годината си е новина, а успехът в Кардиф си е направо сензация с положителен знак. В своя мач №7 за годината националите взеха първа победа.

С новия си селекционер Лотар Матеус те предотвратиха опасността да влезем във седма поредна безнадеждна година - през 2011-а толкова стават от последното ни участие на голямо първенство. Сега поне до март блещука надежда.

И, разбира се, ако е писано да се класираме за европейското, до него има още точно 7 стъпала. Такава сметка изключва първото място в групата и крадешком визира баражи - 5 мача в групата, плюс два плейофа... 7-ца, за която мечтаем. Все пак нали толкова е отнело и Сътворението според библията - седем дни.

Волейболните ни момчета завършиха на 7-о място в света едно първенство, което остави вкус на пропуснат шанс у фенове и играчи.

Трябваше да сме по-напред, а отново докоснахме голямата слава и я оставихме да се изплъзне. Този отбор продължава да е светлината в българския спорт.

С медал или не, волейболистите са единствените българи в колективните спортове, които са някакъв фактор в голямата игра.

Разорачоващо е, че този път след отпадането от Куба в отбора се чуха и типични за други спортове скандали и взаимни обвинения. Но да не забравяме, че 7 е почитано и като дяволското число, а волейболистите все пак са седми...

Номер седем с легендарен червен отенък създаде и скандала на седмицата. Емил Костадинов разтърси и без това неспокойния ЦСКА с директна атака към треньора Гьоре Йовановски. Постави му ултиматум и призна, че има много въпроси към него, които досега не са получили отговор.

По този начин големият номер седем вдигна похлупака и от тенждерата с големи, димящи противоречия и със собственика Димитър Борисов. Защото босът часове преди изригването на Емил обясняваше как всичко между треньор и спортен директор е наред.

Сега виненият в много грехове от феновете Костадинов се превръща в основен "фаворит" за уволнение, изземайки тази позиция от Гьоре. И вероятно няма да се изненадате, че Йовановски е 7-ият треньор на ЦСКА в тази календарна година...

В края на седмицата друга 7-ца със символно място във футбола ни напомни за себе си. Даниел Боримиров спечели с отбора си благотворителен турнир на стадион "Славия", а и бе избран за играч номер едно.

На терените по време на надпреварата с малко тъга можеше да се установи, че хора като Боримиров, Гинчев, Зафиров, Велев и Костадинов, могат и в момента да са звезди в родната "А" група. Та дори и в отбор от първата 7-ца...

Oще: волейбол  евро 2012  емил костадинов  лотар матеус  национален отбор  уелс 


Още от БГ футбол


Видео