Карим Бензема: Можем да спечелим Суперкупата в Барселона | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Бензема: Можем да спечелим Суперкупата в Барселона

AS
16.08.2011, 14:39 (обновена 16.08.2011, 16:29)
Карим Бензема, Реал (Мадрид), Еркулес

Снимка: © getty images

Карим Бензема е убеден, че Реал може да спечели Суперкупата въпреки че резултатът е по-благоприятен за Барселона, а реваншът е на "Ноу Камп"

Какви са впечатленията Ви от първия официален мач за новия сезон?

-Честно да си призная - положителни. Мисля, че започнахме сезона добре. Мачът бе зрелищен и предполагам, че се е харесал на феновете. На полето се срещнаха два гранда, но трябва да си признаем - Реал заслужаваше победата. Обективно погледнато стояхме по-добре от Барселона. Отборът разбира, че това да спечелим трофея зависи само от нас. Способни сме да триумфираме и в Барселона.  

Може би Реал на Моуриньо най-после намери начин да се справи с Барселона на Хосеп Гуардиола?


-Доста неща се промениха в сравнение с миналия сезон. Този път напълно контролирахме топката и не позволихме на съперника да играе. Именно така е нужно да играем срещу такъв съперник. Ако позволим на Барселона да владее топката нищо добро не ни чака.

Все още ли вярвате в победата за Суперкупата?


-Разбира се!Всички искаме да спечелим този трофей и равенството в първия мач ни дава повод за оптимизъм. Убедени сме, че в Барселона ще се играе открито, а ние ще излезем единствено за победа.

В неделя изглеждахте доста уверен на терена, не само блестяхте в атака, но и свършихте още много работа...

-Участвах много в защита. Тактическата ни схема, разработена от треньора предполагаше нападателите да се връщат назад и да помагат в защита. Мисля, че се справихме отлично. Тактиката се оказа ефективна. Чувствам се свеж, пълен с енергия и абсолютно уверен в силите си.

А чувствате ли се като основен нападател на Реал?

-Мога само да кажа, че работя усърдно, за да бъда такъв винаги. Това е най-важната ми цел. В такъв клуб като Реал трябва да се бориш за мястото си ежедневно. Никога не можеш да лежиш на стара слава.

Остана впечатление, че искате да се проявите, за да докажете на себе и на целия свят, че блестящите изяви в предсезонната подготовка не са случайни?

-Нищо подобно. Не съм се опитвал да доказвам нищо на никого, просто се раздадох до край на терена. В отлична форма съм, нищо не ме притеснява. Затова е естествено от време на време да правя нещо изключително на терена. Сезонът едва започва, но мога да ви уверя, че нямам намерение да се отпускам.

Сега когато имате повече игрово време усещате ли промяна в отборните действия?

- Владея често топката, съотборниците ми активно ме търсят с пасове. В отбора имаме толкова прекрасни асистенти, че головите ситуации са ми гарантирани. Моята задача е да ги превръщам в попадения.

В предишния сезон не изглеждахте толкова уверен...Как Ви мотивира Моуриньо?

-Винаги съм казвал, че аз проблем с Моуриньо нямам. Често говоря с него и мога да кажа, че разбирам какво очаква той от мен. Готов съм на 100% да отговоря на неговите очаквания. Както всички знаят по време на ваканцията аз работих по индивидуална програма и това дава своите резултати сега.

Oще: барселона  жозе моуриньо  карим бензема  куперкупа на испания  реал (мадрид) 


Още от БГ футбол


Видео