Любослав Пенев с отворено писмо до Бойко Борисов | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Любослав Пенев с отворено писмо до Бойко Борисов

Sportcafe
21.11.2017, 09:08 (обновена 21.11.2017, 17:29)
Борисов и Пенев

"Не можем и не трябва да се държим като страна от третия свят. В кой век сме?", пита Пенев в писмото.

Любослав Пенев, който възнамерява да се кандидатира за президент на БФС на предстоящия конгрес, излезе с открито писмо до премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев.

Отворено писмо до Премиера и Министъра на спорта

ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ - ПРЕЗИДЕНТ НА БФС, В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ·20 НОЕМВРИ 2017 Г.

ОТВОРЕНО ПИСМО

НА ВНИМАНИЕТО

НА Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ: Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ

МИНИСТЪР

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА СПОРТА

КОПИЕ: ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ МЕДИИ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР КРАЛЕВ,

Позволяваме си да ангажираме вниманието ви

ОТНОСНО: предстоящия конгрес на Българския футболен съюз (БФС)

Не е нужно да ви описваме ситуацията в БФС. Ще използваме само един цитат от уважавана българска медия „едва ли има друга страна, в която футболът да е такъв фарс“, в статия „БФС се заличи от футболната карта” . Статията е от 24.10.2017 г. в trud.bg. И понеже БФС представлява националния футбол бихме ги коригирали малко: БФС заличи България от футболната карта. Тъй като сте спортно ангажирани държавници искрено се надяваме да сте я прочели, ако ли не, направете го. Кратко и ясно е описано състоянието в БФС. Тези господа от БФС управляват „Цар Футбол“, а интерес към него имат милиони българи. Не е за подценяване. Това е спорт, който носи огромни емоции и слава на България, той е социален феномен.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР КРАЛЕВ,

Два са конкретните повода, по които бихме искали да сте информирани и да се предприемат мерки:

1. Предвид предстоящия конгрес през следващата година и желанието ни да имаме възможност да проведем една нормална кампания, на 17.11.2017 г. се опитахме да депозираме писмо за намерение във футболната централа за издигане на кандидатурата на г-н Любослав Пенев за президент на БФС. Не приеха писмото ни, защото нямали регистър за входяща поща. Изпратихме писмото по-късно по куриер, върнаха го със същия аргумент.

Тук е въпросът: Как е възможно институция, представляваща НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, да няма регистър за входяща поща? Сблъскахме се с описаните в статията непрофесионализъм и арогантност.

2. Подробно разгледахме сайта на БФС. Това е недопустимо за национална институция, в която сигурно влизат много международни организации. Не можахме да намерим никаква точна информация, която би трябвало да е публикувана. В нея има малко документи, малко стари новини и координати.

Предвид статута на сдружение с нестопанска цел, обединяваща всички футболни клубове, тук липсват регистри, отчети и т.н. Това е хаос и безотговорност. Постарахме се и разгледахме сайтовете на други европейски централи. Там има всичко.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР КРАЛЕВ,

На този етап единственото място, където може да се намери информация за футболните клубове-членове на БФС се оказа сайта на Министерството на спорта. Една повърхностна проверка показва, че над 30% от клубовете, фигуриращи вътре, не функционират, а някои от тях повече от 10 години.

Защо и тук се подвежда обществото? Та това нали е официалния сайт на Министерството на спорта на България, принципал на българския спорт?

Поискахме чрез медии на основание Закона за достъп до публичната информация списък с членовете на БФС. Оказа се, че такъв няма. Щели да го изготвят. Нима тези членове не си плащат членски внос и във всеки един момент да има яснота колко са? Или информацията се крие, или е пълна анархия? Това не е наследствена частна фирма, за да има търговски тайни. Това е институция с ангажимент към българското общество и държава и отчетността трябва да е приоритет и задължение.

Тук са въпросите: Защо държавата го допуска? Има ли институции в България?

Резултатът: Празни стадиони. 6 пропуснати европейски и световни първенства. Заличаване на България от футболната карта.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Винаги сте се доказвал като отговорен държавник, когато става въпрос за българския спорт. Въпреки огромните Ви ангажименти в навечерието на най-важния за съвременния период на родината ни – председателството на съвета на ЕС, не пренебрегвайте тази ситуация. С нас се свързаха много представители и привърженици на „Цар Футбол“. Имаме много информация за дейността на БФС. Със сигурност голяма част от нея ще излезе на бял свят. Всички искат промяна. Напрежението е много голямо.

Всички знаем, че в България има действащо законодателство и изненадващо за нас за БФС такова няма. Разчитаме на действия от страна на държавата, за да има възможност кандидатите за поста Президент на БФС да влязат в РАВНОСТОЙНА И КОРЕКТНА НАДПРЕВАРА, за да спечели най-добрия, В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

Тази година България ще е столица на Европа. Нека взимаме добрия пример и да го прилагаме. Не можем и не трябва да се държим като страна от третия свят. В кой век сме?

20.11.2017 г. Инициативен комитет: „Любослав Пенев – Президент на БФС“

София

Oще: бойко борисов  борислав михайлов  бфс  любослав пенев 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео