Даниел Пеев: Искам най-накрая да спечеля Купата на България | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Даниел Пеев: Искам най-накрая да спечеля Купата на България


10.01.2010, 20:13 (обновена 10.01.2010, 20:32)
Даниел Пеев

Не мога да крия, че съм мислил за националния отбор още, когато играех за Пирин. Но аз искам ако отида да играя за страната си, да мога да помогна, а не просто да седя на резервната скамейка

С какви чувства изпратихте 2009 година?

Със смесени чувства. Имах много приятни емоции, с оглед на кариерата ми като футболист, но чувствата ми са смесени, защото можех да спечеля турнира за Купата на България, а с Пирин загубихме финала срещу Литекс. Все пак най-важното е, че семейството ми, родителите и брат ми и неговото семейство са живи и здрави.

Кой ти е най-хубавият момент през 2009 година?

Най-хубавият момент... те бяха толкова много, че едва ли мога да отлича някой конкретно. Може би, класирането за финала на турнира за Купата на България, защото знаех какво означава това за всички фенове на Пирин, за нас футболистите и въобще за целия град.

Значи няма смисъл да те питам кой е най-лошият момент за годината...

Да, най-лошият момент бе след  финала...

Кое  спортното събитие на 2009 година според теб?

Не мога да кажа, че нещо ме е впечатлило толкова много, като изключим лошите отзиви за нашите спортисти. Имам предвид всички, не само футболистите. Те бяха обвинени в некадърност,  че не печелят медали... Това ми направи много лошо впечатление. Според мен спортистите ни са дали всичко, за да покажат най-доброто от себе си и не смятам че заслужаваха отношението, което получиха.

Кой е отборът, който те впечатли най-много в България през изминалата година?

Пирин, защото никой не очакваше, че ще играем на финал, дори ни предричаха че ще изпаднем, а ние успяхме да опровергаем негативните прогнози. Имаше и други отбори, които направиха страхотни неща. Например Левски, който изоставаше сериозно през зимната пауза, но успя да се пребори за титлата и бе на крачка от класиране в групите на Шампионската лига. ЦСКА пък влезе в групите на Лига Европа, имаше доста отбори, които направиха добро впечатление.

Имаше ли играч, който те впечатли с изявите си, който изпъкна над останалите?

Често казано, не съм привърженик на това, че някой футболист може да изпъкне, толкова много над другите. Според мен тези футболисти са много малко и в света, а какво остава за България. Но имаше доста футболисти, които ми направиха добро впечатление - например Иван Стоянов. Не искам да казвам други имена, защото ще забравя някой и може да го обидя.

Кой български треньор ти направи впечатление?

В България треньорите се сменят толкова често, че трудно могат да разкрият истинските си възможности. Твърденията че в България няма добри специалисти са пълна глупост. Аз смятам, че  има 4-5 изключително добри треньори, които водят отбори в България и смятам, това си личи по играта на техните тимове. Мисля, че в бъдеще футболът ни го очакват добри неща.

Какво искаш да постигнеш през 2010 година?

Искам най-накрая да спечеля Купата на България. Сега с новия ми отбор Славия отново имам шанс да стигна до финала и да се борим да спечелим турнира. Пожелавам съм и да съм здрав, за да мога да покажа това, което мога, семейството ми да е здраво и много победи през този сезон.

Мислиш ли за националния отбор, след добрите ти игри и трансферът в Славия?

Само времето ще покаже дали преминаването ми в Славия е било трамплин за националния отбор. Не мога да крия, че съм мислил за националния отбор още, когато играех за Пирин. Но аз искам ако отида да играя за страната си, да мога да помогна, а не просто да седя на резервната скамейка. Не искам да се водя само, че съм национал и да не играя. Бих искал да си заслужа място в отбора, а не да стоя отстрани и да гледам. Ако постигна такова ниво, че да съм полезен, с удоволствие бих играл за националния отбор. Но ако няма с какво да помогна, бих предпочел изобщо да не ме викат.

Кои са трите неща, които би искал да се случат в българския спорт през 2010?

На първо място, искам да има по-голямо уважение, най-вече от журналистите, към абсолютно всички спортисти в България. Разбира се, въпросът с базите е излишно да го коментирам?!? Защото е срамно да искаме резултати, при положение, че държавата не е предоставила никакви условия. В България нещата са толкова занемарени, че не знам някои хора с какви очи  потърсиха обяснение за резултати от наши спортисти. Надявам се, че всеки, който ще представя България през тази година ще даде всичко от себе си и 2010 ще бъде много успешна за българския спорт.

Oще: георги пеев  даниел пеев 


Още от БГ футбол


Видео