ЦСКА е имунизиран от разгроми | sportcafe.bg
Sportcafe logo

ЦСКА е имунизиран от разгроми

Павлин Неновски
16.12.2010, 08:35 (обновена 17.12.2010, 10:44)
Спас

Снимка: © Daylife.com

Любимецът на феновете Спас Делев успя да се разпише и срещу Порто

ЦСКА  приключи един от най-слабите си полусезони в историята. Според някои дори най-слабият, но за това нека се произнесат по-възрастните статистици и подвижни енциклопедии. Фактът, който няма как да не "вади" очите на феновете с червени шалове обаче са осемте загуби във всички надпревари - прекалено много и идващи в повече на изтерзаните "армейски" сърца и души.

Всъщност  мачът на "До Драгао" срещу Порто много добре илюстрира как изглеждаше ЦСКА на терена от лятото насам - страхлив, припрян, безидеен, с моментни проблясъци, но като цяло с много ниска (дори никаква) класа и с броени качествени и мислещи футболисти. Естествено, всичко това е следствие на управлението на "Титан", продължило линията на разрушителна политика на абсолютно всички предишни ръководства на "тризвездните" от 20 години насам.

На фона на безумната управленческа, а оттам  и финансова криза в клуба, на фона на историческо слабото представяне  на отбора, там където по презумпция се чувства най-добре (в първенството и евротурнирите), не може да не бъде отчетен и един положителен факт, довел до все пак малкото фойерверки в червени украски.

Дори  този безбожно слаб ЦСКА не позволи  в нито един мач в Европа да "отиде  на резултат". След жребия за групите  не бяха малко "оракулите" с пяна на уста и изпотени пръсти на ръце, които  предварително говореха и пишеха за бъдещия "армейски" срам. А отбори като Порто и Бешикташ само трябваше да излязат срещу бившето родно величие на Стария континент и да потвърдят мокрите им сънища.

Това  така и не се случи, което идва да покаже, че точно "армейският" клуб е единственият у нас, имунизиран от резили оттатък Калотина. И това напук на Праховеца, Гърнето и Цимбика, напук на Костадинов и Живков, напук на Дочев и Гьоре, напук на вечно мрънкащите българи в отбора и скатаващите се чужденци.

Настоящият  състав е пълен с недоразумения  и две мнения по този въпрос няма. Но е истина, че дори и тези недоразумения  са прихванали нещичко от името и цветовете, които защитават, и дават всичко, което могат да дадат, когато срещу тях стои силен европейски отбор.

На ЦСКА не може да се отрече едно - успя да принуди  Порто и Бешикташ да се поизпотят и да не си мислят, че толкова лесно и на ходом ще вземат победите, които така или иначе си взеха. И португалци, и турци превключиха на втора и трета предавка, при това не къде да е, а в техните крепости "До Драгао" и "Иньоню", когато резултатът бе 1:1 и 0:0. И Вияш-Бояш, и Шустер пуснаха бързо-бързо звездите си на терена, когато работата се закучваше. С много антифутбол, с малко футбол, но цесекарите го направиха. Докато други не успяват.

Oще: бешикташ  димитър борисов  лига европа  милен радуканов  порто  титан  цска 


Още от БГ футбол


Видео