Спас Делев - богат вътрешен мир и ранима душевност | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Спас Делев - богат вътрешен мир и ранима душевност

Петър Хераков
22.08.2011, 16:23 (обновена 22.08.2011, 16:37)

1 от 3 снимки Назад Напред

Спас Делев, мацки, купон

Спас Делев силно се разстроил от обвиненията, че бил пил алкохол

ПЕТ НЕЩА, КОИТО НАУЧИХМЕ ОТ УИКЕНДА

Спас Делев разполага с богат вътрешен мир и ранима душевност

След Димитър Бербатов на сцената на българския футбол се появи нов футболист, който има нещо повече в главата си от топка, чалга, пиене и силикон. Поне така излиза от думите на Спас Делев... „Много лошо се почувствах, че след няколко дни излезе информация, че аз и Чавдар Янков сме били навън. По-късно пък се написа, че съм бил пиян. Разберете хора, аз не пия. Много лошо се почувствах и това ми се отразява на играта. Мисля, че продължавам да съм нервен", бе коментарът на Ракетата от Ключ по повод спекулациите за пиянска изцепка в Минск. Авторът на тези редове наистина познава пълни въздържатели и те наистина се ядосват, когато ги обвиняват, че са пийнали. Но дори и на тях им минава бързо и не им се отразява в работния процес. Явно обаче Делев е много лесно раним, щом проблемът го гложди толкова дълго. Може би защото още е нов в битката срещу алкохола, тъй като през миналия сезон уважи всички купони на червените и дори го имаше на снимки с чаши в ръка.

Ако в Левски няма криза, значи има бойкот

Според Георги Иванов криза в поверения му отбор няма и той просто не може да си вкарва положенията. Иначе всичко ще бъде наред и няма да се налага треньорите на "сините" да си съкращават живота, треперейки за гол аванс срещу Монтана. Ако приемем, че е прав, значи има друг проблем. А най-логичното обяснение е, че футболистите не са доволни от мениджъра си. Едва ли толкова си могат, защото играха по един начин през първите двайсетина минути и след това започнаха очевидно да се мотаят по терена. И рязко забравиха за слабото място в защитата на Монтана, за което ще стане дума и по-долу. Разбира се, може и да няма бойкот (или пък той да не е срещу Гонзо), а просто играчите да се изморили много по-бързо от тези на Стефан Горзданов. Обаче ако всичко в подготовката е било наред, няма как това да се случи в петия официален мач за сезона. Тоест някъде нещо е сериозно объркано и истинската криза чука на вратата.

Тони Калво е разликата между "сините" и зоната на изпадащите

Приет с еднаква доза скептицизъм (не е играл от шест месеца) и еуфория (все пак е юноша на Барселона), Тони Калво е един от малкото светли лъчи в представянето на Левски. Бърз, техничен и подвижен, той може да остави на място всеки защитник. Наистина играе малко арогантно и с подценяване на съперника, но ако не го правеше, едва ли щеше да дойде в София. Факт е обаче, че без него "сините" още можеше да нямат победа и да са под Монтана в класирането. Именно той бе в основата на всичко по-интересно при двата мининални успеха на отбора, а и записа две асистенции - една пряка към Иван Цветков при 1:0 над Славия и една косвена, след като бе спънат от Трифонов за дузпата, донесла победата над Монтана.

Стефан Грозданов има нужда от бърз централен защитник и добър нападател

Докато Левски играеше сериозно, най-големите проблеми за Монтана бяха в центъра на отбраната, където Трифонов и Коемджиев не можеха да се ориентират при извеждащите подавания. Защото макар и доста опитни (общо с близо 300 мача в "А" група) те са тромави и съответно лесно преодолими на скорост. Нещо, което използва и Калиакра в миналия кръг, но не успя да се добере до точката. Другото нещо, което липсва в селекцията на Монтана е футболист, който да вкарва голове. Защото макар Грозданов да разполага с много нападатели, ако имаше и наистина добър, отборът му щеше да вкара поне едно от трите чисти положения, които имаше на стадион „Георги Аспарухов".

Oще: а група  георги иванов  левски  монтана  спас делев  стоян колев  тони калво  черноморец 


Още от БГ футбол


Видео