С бивш ДС кадър и бивши висаджии - толкова | sportcafe.bg
Sportcafe logo

С бивш ДС кадър и бивши висаджии - толкова

Павлин Неновски
03.12.2010, 16:24 (обновена 03.12.2010, 16:44)
Титани

Шефовете на Титан все още не могат да се справят с управлението на ЦСКА

Евромачовете на Левски и ЦСКА тази седмица би трябвало да са накарали техните фенове изцяло да се настроят за предстоящите празници, ако не броим двубоите за Купата, за които едва ли очакват да бъдат неприятно изненадани. И най-вече да са излезли от розовите сънища и бълнувания, споходили мнозина от тях напоследък.

Факт е, че българските отбори не стават за каквито и да било групи в Европа, а силите им достигат до някоя фойерверка срещу средняшки отбори от типа на Гент и Рапид. Въпреки че този сезон бе с една идея по-добър от миналия, изразяващ се в трите точки "отгоре" в общия им актив, пак се вижда, че го карат на олимпийския принцип, и че отново ще оцветят последните места в крайното класиране в синьо и червено.

За съжаление тази истина няма изгледи да бъде променена в близко бъдеще, още повече че коефициентите на Левски и ЦСКА ще паднат драстично догодина и ще бъде почти невъзможно да бъде прекрачен прага на груповата фаза.

Няма как да бъде променена най-вече заради големия проблем на тези два големи наши клуба - техните собственици. Пълна утопия и липса на всякаква връзка с реалността е да има сериозни очаквания, когато двата стълба на клубния ни футбол са финансирани от бивш доносник и бивши висаджии (с цялата условност на думата "бивш"). Обаче засега алтернатива няма, така че...

Недоумявам как е възможно левскари и цесекари да се дърлят кой е по-малко слаб, при положение че и от двата стана потъват вдън земя от срам, когато видят въпросните лица да дават интервюта по телевизията, както и знаейки за тяхното минало.

Това, което Левски и ЦСКА направиха тази година в Европа, е много-много повече от това, което бе логично и нормално да направят. Отборите изсмукаха почти максималното от мачовете, а след някои от тях дори остана ядът от пропуснатото. А реално бе във всички графи на статистиката срещу двата  ни гранда да стоят "нулите" с изключение на тези за загубите и допуснатите голове.

С такива босове - толкова. Едните фенове се опитват да ги прогонят, макар и от време на време странно да "заспиват", докато другите буквално го удариха на дълбок и непробуден сън. Те обаче са тези, които държат ключа към бъдещето на Левски и ЦСКА, и трябва час по-скоро да прогонят собствениците-узурпатори, за да се спре с подмята на стойностите на родните величия от нетолкова далечното минало. Жалко би било, ако не го направят, защото ще излезе, че си ги заслужават. А това вече ще бъде пълното им падение.

Oще: левски  лига европа  титан  тодор батков  цска 


Още от БГ футбол


Видео