Левски обвини Станислав Ангелов в опит за кражба на школата на стадион "Раковски" | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Левски обвини Станислав Ангелов в опит за кражба на школата на стадион "Раковски"

Sportcafe
19.09.2017, 11:55 (обновена 19.09.2017, 13:08)
Станислав Ангелов - Пелето

Снимка: © Левски ТВ

Станислав Ангелов все още не е отговорил на обвиненията за опит за кражба от Левски

Грандиозен скандал се разрази на „Герена“. Шефовете в Левски обвиниха Станислав Ангелов в опит за кражба на школата на стадион „Раковски“.

„Сините“ излязоха със съобщение в официалния си сайт, в което съобщават, че дори след уволнението си Пелето е продължавал да събира такси от трениращите деца, без да ги отчита в касата на клуба.

Поради това от Левски са се принудили да спрат временно тренировките на стадион „Раковски“ и да прехвърлят децата на тренировъчната база на „Герена“.

Ангелов бе назначен в школата през 2014-а, след като прекрати спортната си кариера. По онова време за кратко бе и спортен директор в Левски.

В края на август Пелето бе уволнен след слухове, че иска да отдели школата от ФК Левски и да го превърне в самостоятелна организация.

Базата на стадион „Раковски“ се ползва от дружество с нестопанска цел, с обществено полезна дейност „Футболен Клуб Левски-Раковски”. Финансирането се осигурява от Левски, а всички треньори в школата са служители на ПФК „Левски“.

Все още няма коментар от страна на Станислав Ангелов по темата.

Ето и пълният текст на декларацията на Левски:

Скъпи деца и родители,

Налага се публично да се обърнем към Вас, за да обясним какво се случва с дейността на база „Раковски“.

Неправителствената организация „Левски-Раковски“ е създадена от Левскари, за да се даде възможност на повече деца да тренират и да бъдат част от историята на Левски. До месец април членове в тази организация бяха ветерани-легенди на Левски. До края на месец август ръководител на тази дейност беше г-н Станислав Ангелов, който беше председател на неправителствената организация и ръководител в ПФК Левски, на когото клубът заплащаше сериозно възнаграждение, за да развива нейната дейност. Тренировъчната дейност на базата се извършва от треньори, които са служители на ПФК Левски. Разходите по издържането на дейността също са покривани от Левски.

През месец април беше извършена кражба. На общо събрание на неправителствената организация „Левски-Раковски“, на което е присъствал само г-н Ангелов, ветераните на клуба са обявени за почетни-членове без право на глас, а като членове са определени хора и организации, посочени от г-н Ангелов, без знанието на клуба. След като в клуба стана ясно за извършената кражба, с която е подменена волята на левскарската общност, бяха предприети стъпки и разговори с г-н Ангелов, които обаче не доведоха до резултат. Затова и неговият договор с ПФК Левски беше прекратен в края на август. На негово място като отговарящ за дейността на тази база беше назначен г-н Пламен Николов.

За наше съжаление г-н Ангелов започна еднолично да събира таксите за обучение, заплащани от родителите на трениращите там деца и така сложи край на всякакви взаимоотношения между „Левски-Раковски“ и ПФК Левски. Тъй като всички треньори са служители на ПФК Левски, клубът реши за неопределено време да прекрати извършването на тренировъчен процес и пренасочи треньорите към база Герена.

Към настоящия момент г-н Ангелов събира такси, които не отчита, възпрепятства работата на служителите на ПФК Левски и блокира дейността, като дори необходимата екипировка стои на склад и не може да бъде раздадена.

Извиняваме се на всички Вас за създаденото неудобство, но клубът не може да позволи да финансира извършването на кражба от Левски. Нашето желание е да бъде възстановена първоначалната идея и членове в организацията „Левски-Раковски“ да бъдат хора, които мислят не за собственото си благо, а за бъдещето на Левски.

Надяваме се, че с усилията на цялата левскарска общност, тази несправедливост ще бъде бързо коригирана и тренировките на Раковски ще бъдат възобновени.

Oще: герена  кражба  левски  опит за кражба  пелето  раковски  спортен директор  стадион раковски  станислав ангелов  уволнение  управителен съвет  шеф на школата  школа  школата на стадион раковски 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео