Бърни се бори срещу 1 милиард лири данъчни задължения | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Бърни се бори срещу 1 милиард лири данъчни задължения

Sportcafe
22.05.2015, 14:10 (обновена 22.05.2015, 15:01)
бърни екълстоун

Бърни Екълстоун отново има проблеми - този път с данъчните във Великобритания

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун ще се бори в съда срещу задължението да плати данъци и лихвите върху тях в размер на 1 милиард лири. Бърни постигна през 2008 година споразумение с данъчните, но сега се предполага, че властите ревизират тези сметки и внушителната сума се е натрупала за периода от 1996 до 2006 година. Което прави по 100 милиона лири на година.

Според адвокатите на Бърни, след споразумението от 2008 година, данъчните не могат да повдигат отново въпроса и да търсят нови плащания от страна на клиента им.

Според съдия от Върховния съд в Лондон, някои от тезите на Екълстоун са „обосновани", но той направи уточнението, че данъчните са изпратили писмо на Бърни през декември 2008, в което му съобщават, че тъй като той е укрил информация за приходите си и данъчните задължения върху тях, споразумението с него е вече невалидно.

Данъчният скандал от 2008 година стартира, след като започна разследване на фамилния тръст Bambino, основан през 1997 година в Лихтенщайн от Бърни и тогавашната му съпруга Славица, а сред бенефициерите са и двете им дъщери Тамара и Петра.

Сега тръстът отново се разследва, като повод за това е станало делото за подкуп в Германия, по което Бърни беше подсъдим, но се отърва, след като плати 100 милиона евро.

В хода на процеса стана ясно, че Бърни е платил подкуп на бившия германски банкер Герхард Грибковски, за когото Екълстоун твърди, че го е заплашил да издаде на британските данъчни информация, която ще увреди на интересите му.

Екълстоун от години повтаря, че няма нищо общо с управлението на тръста, както и че не получава пари от него.

„В момента адвокатите се разправят с това - заяви Бърни пред ВВС. - Затова и нещата стигнаха до съда. Пълно е с технически подробности, но аз нямам никакво притеснение за изхода на този случай. Никакво."

Oще: bambino  бамбино  бърни екълстоун  великобритания  данъци  данъчни проблеми  подкупи  фамилен тръст  формула 1 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео