В ЦСКА продължават с безумни оправдания | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Небивалици в „червено”

Петър Захариев
26.09.2010, 16:39 (обновена 27.09.2010, 14:34)
Титани

Шефовете на ЦСКА продължават да обещават светло бъдеще

Имаме задължения към играчите от месец и половина, не сме плащали на „Енергото" и затова нямаме ток".

„Платили сме към 45 % от сумата, която дължим на собственика на „Царско село" затова, че използваме базата му. Скоро ще му се издължим напълно, но това, че имаме да му даваме пари, не означава, че той ни е изгонил".

Това са оправданията на собствениците на ЦСКА след поредния измъчен мач на тима в първенството - 2:0 срещу „Монтана". Иво Иванов и Димитър Борисов сякаш продължават да се шегуват с феновете на „червените", като едновременно признават проблемите, но и обещават светло бъдеще.

В същото време отборът затъва. На двамата бизнесмени обаче явно им е забавно и шегите са основна роля от репертоара им.

Само че на червения запалянко му писна. И в събота той отново бойкотира любимия си отбор, който пък взе че спечели макар и измъчено срещу „Монтана".

На ст. „Васил Левски" имаше по-малко от 1000 души, като сектор „Г" бе празен, а във „В" имаше 7-8 заблудени запалянковци.

Най-добрият на терена пък отново бе вратарят Райс М'Боли, който спаси своите от равенство, което нямаше да бъде никак несправедливо.

Господата от „Титан" обаче продължават да се веселят с твърдения от рода на „Слабата игра на отбора не е заради забавянето на парите" или пък „От мач на мач играем все по-силно, но днес нещо ни стана и отново бяхме слаби".

Шеще да е смешно, ако не бе тъжно.

Хора, все пак става дума за ЦСКА, а не за някой от опашкарите в елита, на който му е все тая дали ще изпадне или пък ще завърши в десетката.

В цялата тази абсурдна ситуация най-нелепо обаче изглежда треньорът на „червените" Гьоре Йовановски. Македонецът заяви, съвсем отговорно при това, че в четвъртък очаква пълен стадион (тогава ЦСКА играе с Порто в Лига Европа) и че разполага едва ли не с най-добрите футболисти в света.

Специалистът се опитва по всякакъв начин да внесе живец у тима си, ама не му се отдава. Защото, при „червените" нещата от доста време вървят по течението и на никой не му пука.

Дори на капитана на тима Тодор Янчев, който след всеки мач плещи световни глупости и става за смях. След като преди седмица нарече Славия „умрял отбор" при това след победата на „белите" над ЦСКА, сега халфът тръгна да се извинява и да благодари на Венци Стефанов, че им е дал вратар от класата на М'Боли.

Янчев съвсем се оплете и е май най-добре и той да прекрати медийните си изяви, както това напоследък стори един друг шегаджия от Борисовата градина - Венцислав Живков, който преди време обещаваше спектакли.

Защото то бива майтап, бива, ама вече в ЦСКА нещата изглеждат жалки. А започнат ли да те съжаляват, значи си вън от играта.

Впрочем, всичко това може би си има и хубавата страна. В четвъртък на „армейците" им гостува Порто, който записа 6 поредни победи в първенството на Португалия и има голова разлика 13:2. И сигурно ще бие ЦСКА, чиито шефове и футболисти отново няма да се трогнат особено.

Няма да се трогне и червената публика, но по друга причина - тя вече няма да бъде на стадиона. Защото й писна да гледа палячовци и да слуша нелепи обещания, които ще си останат само на книга.

Oще: димитър борисов  иво иванов  монтана  порто  цска 


Още от Футбол свят


Видео