Обяснено: Защо имаше нарушение на Лаказет срещу Де Хеа | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Обяснено: Защо имаше нарушение на Лаказет срещу Де Хеа

ЛНЛюбомир Найденов
06.12.2018, 08:52 (обновена 10.12.2018, 00:19)
Лаказет и Де Хеа

Голът правилно не бе зачетен

Гол на Александре Лаказет бе отменен в дербито между Манчестър Юнайтед и Арсенал, в което „червените дяволи“ на два пъти изравняваха и се добраха до равенството 2:2 на своя „Олд Трафорд“.

В края на двубоя Лаказет „открадна“ топката от ръката на Де Хеа, след което я заби в мрежата, но реферът Андре Маринър отмени попадението му.

И правилно. Ето защо:

Правилата на ФИФА в тези ситуации се промениха. Преди години се смяташе, че вратарят владее топката само когато я държи с две ръце. Но вече не е така.

Според сегашните правила вратарят контролира кълбото в тези три случая:

  • Когато държи топката с две ръце или топката е между едната му ръка и друга повърхност (земята, тялото му и т.н.) или я докосва с която и да е част на ръцете си, освен с в случаите на рикошет и спасяване.
  • Когато държи топката с една ръка протегната напред (какъвто е случаят с Де Хеа).
  • Когато тупка топката или я хвърля във въздуха.

В тези три случая, когато я владее, топката не може да бъде отнемана на вратарите.

Затова и Маринър взе правилното решение в тази ситуация.

Междувременно, от Висшата лига отнеха и първия гол на Лаказет. Френският нападател се разписа за 2:1, секунди преди Джеси Лингард да оформи крайното 2:2.

След разглеждане на повторенията, шефовете в Премиършип решиха да присъдят попадението като автогол на Маркос Рохо и да дадат асистенция на Лаказет, което доста вбеси фентъзи играчите.

Oще: 2018/19  александре лаказет  андре маринър  арсенал  видео  висша лига  гол  давид де хеа  манчестър юнайтед  нарушение  отменен гол  правила  фифа 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.05.2011, 17:15

2 Любомир Найденов | 06.12.201809:41

Kolev Miroslav.10206833848199730, прав сте и за двете. Има минимална засада - подобна на тази на Ерера при гола на Марсиал за 1:1. За владеенето на топката от страна на Алисон, също мисля, че може да се свири фаул. И, да, за щастие, от другия сезон ще има ВАР и във Висшата лига, докато в Шампионската лига реагираха по-адекватно и го въвеждат още за фазата на директните елиминации този сезон.

Поздрави Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.06.2018, 10:39

1 Kolev Miroslav.10206833848199730 | 06.12.201809:23

Здравейте, коментирайте и ситуацията преди гола на Бърнли ( Бърнли- Ливърпул). Алисон във владение на топката ли е или? Друг въпрос е , че според мен имаще играч на Бърнли в засада? ВАР е нужен и тук, хубаво е , че ще го има следващия сезон.
   

оценка

+1 -0


Видео