Ferrari избира между Маса и Кубица | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Ferrari избира между Маса и Кубица

Георги Иванов
26.04.2010, 15:46 (обновена 27.04.2010, 22:50)
Фелипе Маса

Бъдещето на Фелипе Маса в Маранело остава несигурно

Във Ferrari все още няма яснота за това кой ще партнира на Фернандо Алонсо от 2010 година нататък. Испанецът има договор за още два сезона, но все още не е съвсем ясно кой ще кара другата кола на Скудерията.

Договорът на Фелипе Маса изтича в края на настоящия сезон, като бразилецът и неговият мениджър Никола Тод отложиха за близкото бъдеще преговорите с шефовете на тима за нов контракт. Според някои източници в Маранело, подновяването на договора на Фелипе е въпрос на време, но според други бразилецът може да бъде изместен от полската звезда на Renault Роберт Кубица.

Сама по себе си издръжливостта на слуха за интереса към Кубица от страна на Ferrari е впечатляващ - подобни информации вървят едва ли не от началото на сезона, но всички засега отричат.

Кубица и Renault са най-голямата приятна изненада от началото на сезона - болидът R30 не е на нивото на колите на Ferrari, McLaren и Red Bull, но полякът вече има 40 точки, само с 1 по-малко от Маса, който до Китай беше лидер в класирането.

Според вестник The Guardian шефовете на Renault трябва да водят битка, за да запазят Кубица при себе си, тъй като интересът да замести Маса бил голям. Все пак решаващо за това дали Фелипе ще запази мястото си е представянето му в европейските стартове, а не крайният му успех в битката за титлата.

Oще: ferrari  renault  роберт кубица  фелипе маса  фернандо алонсо  формула 1 


Още от Футбол свят


Видео