Венгер: Фабрегас не е готов психически за игра | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Венгер: Фабрегас не е готов психически за игра

The Guardian
30.07.2011, 10:58 (обновена 01.08.2011, 10:23)
Сеск Фабрегас

Снимка: © Getty Images

Фабрегас засега остава резерва в Арсенал

Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас не е в подходящо психическо състояние, за да участва в турнира „Емирейтс къп", на който клубът е домакин този уикенд, обясни мениджърът на „топчиите" Арсен Венгер.

24-годишният Сеск цяло лято чака трансфер в Барселона, тема, която е актуална от над 1 година, но каталунците все още не са се съгласили на сумата от 40 милиона лири, които Арсенал иска за Фабрегас.

Испанският национал не участва в нито една от проявите на Арсенал преди началото на сезон заради контузия, а пред последната седмица тренира в младежкия отбор на клуба.

Венгер настоява, че няма намерение повече да отлага развръзката на сагата „Фабрегас", както и че смята да работи с играчи, които са на 100 процента отдадени на Арсенал. Сега Венгер обясни, че Сеск не е готов психически, за да рита в титулярния състав и на практика удължава с още малко почивката му.

„Сеск не се чувства добре, не му е комфортно, заради контузията и ситуацията, в която се намира - обясни Венгер. - Това скоро трябва да бъде решено. Той сега се възстановява от контузия и не му е лесно. Знаете, колко много спекулации има около Сеск сега, но крайният срок наближава - 31 август.

„За нас е важно максимално бързо да накараме играчите да се концентрират, тези, които са наистина отдадени на клуба. Не мога да направя кой знае колко за ситуацията около Сеск, това не зависи само от мен. Притеснявам се, че Сеск трябва да е напълно концентриран и отдаден на клуба, в момента това отсъства и той не е готов за игра. Но той е нашият капитан и е много важен за Арсенал.

„Още веднъж ви казвам - не зависи от мен дали Сеск ще остане в Арсенал или не, решението е изцяло негово. Знам, че той мисли много сериозно по въпроса, защото ситуацията му не е лесна - от едната страна е клубът, където той е израснал, а от друга - тимът, където дойде на 16 години и получи възможност и шанс да се наложи в големия футбол."

В същото време Венгер потвърди, че въпреки сантименталните колебания на Фабрегас, той не може да си позволи да продава евтино най-добрите играчи на Арсенал.

„Не можем да пускаме всеки, който иска да си ходи, да си тръгне, при това за каквито и да е пари - обясни французинът. - Трансферът трябва да е справедлив и да удовлетворява и трите страни - продавача, купувача и играча. Аз нося отговорност пред Арсенал, трябва да продавам нашите играчи на добра цена. В противен случай, ощетявам клуба с пари, не мога да направя това, само за да зарадвам един играч."

Oще: арсенал  арсен венгер  барселона  сеск фабрегас 


Още от Футбол свят


Видео