Изборът на Матеус създаде напрежение около националния отбор | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Изборът на Матеус създаде напрежение

sportcafe.bg
02.10.2010, 14:26 (обновена 03.10.2010, 14:56)
Валери Божинов

Снимка: © Reuters

Валери Божинов не остана особено доволен от решението на Лотар Матеус да го извади от състава

Обявеният вчера състав на националния отбор по футбол за евроквалификацията с Уелс и приятелския мач със Саудитска Арабия, съответно на 8 и 12 октомври създадоха за пореден път напрежение около националния отбор.

Нападателят Валери Божинов, който е първият отпаднал от досега виканите футболисти, обяви че това решение не е взето от новия селекционер Лотар Матеус.

„Аз имах разговор в събота с Матеус, доста добър, няма да казвам точно какво сме си казали, остава за мен. Но това, което сме говорили, и това, което се получава, е съвсем обратното.

Не мисля, че има някаква ръка Матеус в цялата работа. Все пак той тепърва е тук, познава ме като футболист и човек. Аз за себе си знам, че има други неща, може би игрите, които направих в националния отбор, и слабите резултати. Може би и заради това.

Ако аз съм причината и тези резултати са заради това, че аз съм в националния отбор, няма проблеми. Така са преценили, така са направили", обяви Валери пред Дарик радио.

„Видях, разбрах за какво става въпрос в България и то в националния отбор. Може би трябва да питаме господин Михайлов. Той е най-добре запознат с всички тези неща за тази ситуация. Може би трябва да се обърнете към него, той да каже.

Можеше поне да ми се обадят и да ми кажат за какво става въпрос, а не да не се говори, да не се казва и да ми се пращат някакви телеграми. Когато трябва да дойда ми звънят и ме търсят, а сега дори нямат смелостта да ми звъннат.

Ако получа повиквателна от тук нататък, аз ще реша какво да правя. Не мисля, че трябва да се подиграват с мен или с който да било друг футболист", обясни нападателят и пред БНТ 1.

Не особено доволен от избора на Матеус бе и президента на Славия Венци Стефанов. Според списъка „белите" са сред малкото водещи клубове у нас без представител в селекцията. В списъка на селекционера има осем футболисти от А група, като избора падна на играчи на Левски, ЦСКА, Литекс, Черно море и Локомотив (София).

„Сигурен съм, че Лотар Матеус не познава футболистите, които извика от „А" група. Аз обаче знам, че той ще разбере бързо грешката си и няма да разчита на тях срещу Уелс", заяви Стефанов.

Oще: а група  българия  валери божинов  лотар матеус  национален отбор 


Още от Футбол свят


Видео