Хорнър: Нашите пилоти ще решат титлата | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Хорнър: Нашите пилоти ще решат титлата

The Staff
08.11.2010, 10:40 (обновена 08.11.2010, 15:00)
Кристиан Хорнър

Снимка: © Getty Images

Кристиан Хорнър спазва до края на сезона политиката на равнопоставеност на пилотите в Red Bull

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър отново потвърди, че няма да има заповеди от бокса към двамата пилоти на тима в последното състезание за сезона - Гран при на Абу Даби в неделя. той обаче допълни, че двамата му пилоти - Марк Уебър и Себастиан Фетел ще могат да решат сами как да се развие битката им за титлата в хода на състезанието.

Фетел завърши пред Уебър и двойната победа донесе титлата при конструкторите на Red Bull, но асът на Ferrari Фернандо Алонсо остана начело в класирането с 8 точки аванс пред Марк и на 15 пред Себ.

Ако това класиране се повтори и в Абу Даби, Фетел и Марк ше се изравнят на второ място с по 265 точки, но Алонсо ще е шампион с 270.

Но ако тимът отново вземе двойна победа и Марк е пред Себ, то тогава титлата ще е за австралиеца, а Алонсо ще е втори, на 2 точки от новия шампион.

Хорнър потвърди, че никой в Red Bull няма да нарежда на Себ какво да прави.

"Не смятам, че оттук нататък ни предстоят някакви трудни решения", заяви Хорнър след победата вчера. "Имаме двама пилоти, които се състезават за тима, те получават пълна подкрепа и равен статут от страна на отбора. Щеше да е грешка, ако бяхме накарали двамата пилоти да си разменят местата на "Интерлагос", тъй като и двамата имат шанс за световната титла.

"Никой не може да каже какво ще стане оттук нататък, трудно е да се прогнозира какво ни чака следващия уикенд и ние ще положим всички усилия, за да запазим равенството в статута на нашите пилоти.

"И разбира се, ако те се окажат в ситуация, в която единият от тях, тъй като не може мо спечели, трябва да помогне на другия, то разбира се, предполагам, че това ще стане. Но това трябва да е решение на пилота.

"Сигурен съм, че и двамата ни пилоти ще направят каквото е необходима за интересите на тима и за постигането на най-добрите резултати от нас."

Хорнър отново отхвърли спекулациите, базирани на изказването на Уебър от четвъртък, че Red Bull подкрепя повече Фетел

След това Хорнър допълни, че в Бразилия, ако Алонсо е бил пред двамата му пилоти, то Фетел е щял да пусне Марк напред, за да остане поне един от пилотите му с шанс да вземе световната титла.

Oще: ferrari  red bull  кристиан хорнър  марк уебър  себастиан фетел  фернандо алонсо 


Още от Футбол свят


Видео