Марк Уебър пее и събира пари | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Марк Уебър пее и събира пари

Sportcafe.bg
01.09.2010, 12:01 (обновена 01.09.2010, 18:51)
Марк Уебър

Снимка: © Getty Images

Марк Уебър редовно участва в благотворителни кампании

Претендентът за световната титла във Формула 1 Марк Уебър записа участие в две похвални инициативи, които сериозно променят имиджа на пилотите-милионери, които карат в световния шампионат.

Австралиецът записа участие в реклама на прясно мляко, а веднага след това дари за благотворителност хонорара си за участието в 30-секундния клип.

Информацията за това изнесе собственикът на картинг центъра Rogue Racing в Ейлсбъри, близо до пистата "Силвърстоун", където е била снимана рекламата. Освен това той сподели в YouTube, че по време на снимките Марк е постигнал време от 27,5 секунди на обиколка, само за 5 тура, а най-добрите постижения на дебютантите на това трасе са около 28-29 секунди. Но все пак Марк е пилот във Формула 1.

Другата сериозна инициатива на Марк също е благородна - той се зае със събирането на пари за лечение на катастрофиралия новозеландски пилот Крис ван дер Дрифт. Звездата в шампионата Суперлига Формула катастрофира на "Брандс Хеч" преди четири седмици, след като беше засечен от свой съперник при 250 км/ч.

В тежкия инцидент Крис счупи два пръста, десния си глезен на две места, има счупени костици в разместеното му рамо и още няколко по-дребни контузии. Лекарите съобщиха, че Ван дер Дрифт се възстановява добре, но са необходими допълнителни средства за възстановяването му.

Уебър се опитва да събере точно тези допълнителни пари за Крис, който в кариерата си има титли във Формула Master, Формула Renault и Формула BMW и е смятан за един от най-талантливите и прогресиращи пилоти за последните години. На практика атаката на Крис към сериите GP2 беше спряна единствено от липсата на спонсори, което го принуди да си търси място в друг шампионат.

Марк Уебър стана патрон на благотворителното картинг състезание на пистата Daytona Karting в Милтън Кийнс, близо до базата на Red Bull, което ще се проведе на 7 септември. Австралиецът ще даде старта на маратонското 4-часово състезание, в което ще карат шест млади пилоти, каращи в по-малките формули, водени от Дейниъл Рикиардо, който е тестпилот на Red Bull във Формула 1. Право на участие имат тимове от по 4 човека, като феновете, които желаят да участват трябва да направят дарение за лечението на Ван дер Дрифт.

Шестимата пилоти ще карат по двама в тим, а другите две места са за тези от дарителите, които да дали най-много пари. Приходите от билетите за състезанието, също отиват за лечението на Крис.

Oще: red bull  крис ван дер дрифт  марк уебър  реклама 


Още от Футбол свят


Видео