Изненадващите звезди на мондиала | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Изненадващите звезди на мондиала

Тим Харт
12.07.2010, 11:37 (обновена 12.07.2010, 11:50)
Диего Марадона

Снимка: © Getty Images

Диего Марадона отново е супер звезда

Всеки един от попадналите в този списък има заслуга за това световното първенство в ЮАР да е по-шарено, по-весело и по-интересно. А селекцията на звездите няма как да е по-всеобхватна.

Октоподът Паул

Едва ли някой е подозирал преди началото на световното първенство, че точно октоподът Паул ще е съществото, в чийто прогнози за предстоящите мачове ще се вслушва цял свят. Октоподът предсказа точно всички мачове на Германия и се превърна в сензация №1 за всички футболни фенове.

Все пак не всички бяха щастливи от прогнозите на Паул. Аржентинците се заканиха да го убият и изядат, след като отпаднаха на четвъртфинала от Германия. Дори и рецепата беше ясна: Октопод с картофи, зехтин и пипер. Но Паул избегна смъртта и сега всички чакаме прогнозите му за 2014 година.

Диего Марадона

Преди турнира в ЮАР мнозина прогнозираха,че Диего Марадона ще се провали с гръм и трясък и Аржентина ще е най-голямата издънка. Но крахът на Марчело Липи и Раймонд Доменек се отрази добре на Марадона и той беше посрещнат у дома като герой. Диего успя да освободи съзнанието на футболистите си и те наистина заиграха красиво и атакуващо.

Изпълненията на Марадона край тъчлинията и след това на пресконференциите се превърнаха в самостоятелно шоу. Диего отново е на върха.

Тв коментарът на Камачо

Бившият селекционер на Испания Хосе Антонио Камачо се изяви в ЮАР като тв коментатор, а заедно с него работеше Пако Гонзалес. Реакциите на Камачо след головете на сънародниците му успяха да зарадват цял свят - след попадението на Давид Вия срещу Парагвай Камачо щеше да полудее от радост, а след това вече излетя във въздуха при гола на Карлес Пуйол срещу Германия.

Потният и ухилен до уши Камачо е незабравим, а реакциите му вече са любими на феновете.

New York Post

Американските вестници още разучават футбола. След равенството на САЩ с Англия New York Post излезе със заглавие "САЩ спечели 1:1". В Англия коментираха, че американците по дефиниция са глупаци, но това е твърде идиотско и за тях.

Всъщност обаче, историята е доста по-сериозна. Редакторите във вестника са направили елегантна препратка към една от битките от Войната за независимост срещу Англия - при Бънкър Хил. Тогава англичаните обявяват, че са спечелили, въпреки че и двете страни признават, че нито едната армия не е успяла да вземе превес. Сух американски хумор, може би?

Сълзите на Йонг Тае Се

Ако всички футболисти показваха по този начин гордостта и страстта да играеш за страната си като Йонг Тае Се от Северна Корея, то футболът щеше да е по-различен. Йонг се разплака по време на химна и това трогна тв зрителите в цял свят.

Сега си спомнете какво правят английските национали докато слушат химна - повечето от тях припяват плахо, а някои - няма да споменаваме имена (Уейн Рууни) мълчаливо чакат песента да свърши. Има разлика.

Oще: диего марадона  октоподът паул  хосе антонио камачо  юар 2010 


Още от Футбол свят


Видео