Какво да очакваме от НБА? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Какво да очакваме от НБА?

Sportcafe.bg , по материали на списание Time
27.12.2011, 13:00 (обновена 29.12.2011, 08:30)
Серж Ибака, НБА

Снимка: © getty images

Новият сезон в НБА е факт - за радост на феновете

1. Проблемите с календара

Заради локаута сезонът в НБА беше скъсен до 66 мача за отбор. Но и това си е доста баскетбол. Обикновено един сезон в НБА продължава 82 мача за тим, сега обаче всяка среща ще е много по-важна - възможностите за грешки рязко намаляват. Отборите, които стартират слабо, ще имат по-малко време, за да наберат скорост.

"Новият сезон ми напомня за това, което става в Европа - обясни Ронзоун. - Там във всеки мач се играе за победа, никой не може да си позволи загуби. Сега, записваш две загуби и изведнъж осъзнаваш, че ще ти е много трудно да се класираш за плейофите.

"Календарът включва и доста поредни мачове - Лейкърс, например, имат четири мача в първите пет дни от сезона. Треньорите ще трябва да си направят невероятно точна сметка кога и за колко време да използват всеки свой играч."

2. Силата на Маями

Според Ронзоун, точно Маями Хийт е претендент №1 за титлата в НБА. И не само той е на това мнение.

"Определено, Маями ще е много по-добър отбор през новия сезон - е мнението му. - Най-малкото, за разлика от миналата година, медиите няма да ги тормозят от първия ден на сезона."

Сезонът осигурява на отборите убийствена програма и ще оцелеят само най-амбициозните и младите звезди. ЛеБрон Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош са вече ветерани, но само Уейд е на повече години - ще навърши 30 на 12 януари. Определено обаче Маями има нужда от по-добра игра в средата на терена - центровете Джоуел Антъни и Еди Къри все още не плашат нито един от съперниците на тима.

3. Да не забравяме Сан Антонио

Не бива пропускаме, че през миналата кампания точно Сан Антонио Спърс завърши с най-добри показатели в редовния сезон в Западната Конференция (61 победи и 21 загуби). Но след това "шпорите" отпаднаха в първия кръг на плейофите от Мемфис, които се класираха на осмо място в своята конференция.

Центърът на Спърс Тим Дънкан вече е на 35 и това е последната му година в отбора. Ману Джинобили пък ще навърши 35 това лято.

"Имам усещането, че това е последната година, в която играчите на Спърс имат шанс да направят нещо голямо - обяснява Ронзоун. - Определено, тимът ще хвърли всичко, с което разполага. Дано да е достатъчно."

И да не забравяме, че през 1999, когато сезонът беше скъсен от локаут, точно Спърс спечели титлата.

Oще: нба Видео