Левски празнува 100-годишнина в окопна вътрешна война | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Пет въпроса в Левски, на които им дойде времето

Sportcafe
20.03.2014, 10:05 (обновена 22.03.2014, 09:01)
левски нов стадион

Преди година и половина в Левски се обеща този стадион и светло бъдеще. Сега има руини на сектор "А" и разруха на терена, като предстои мъчително доиграване на 11-те мача от сезона без някаква реалистична цел в тях.

В Левски дойде време за отговори, след като отборът очевидно ще доиграва сезона, а празненствата по 100-годишния юбилей се очертават тъжни.

За три дни чухме три пъти от отговорни (или май не) фактори на "Герена" лафа "Ще говорим като му дойде времето".

Ами, господа - то времето си дойде. По-надолу клубът не може да слезе, ако не сте забелязали!

Sportcafe задава пет въпроса, въпреки че те са поне 50.

1. Какво е финансовото състояние на Левски и наистина ли смутолевеното от Константин Баждеков, че може да има проблем с лиценза, отговаря на истината? Как се стигна дотук, при условие, че преди 7 години Левски бе най-добре осигуреният клуб у нас?

2. Каква е играта с преврата в мирно време, който се организира на Тодор Батков? Очевидно е, че има недоволство и заради резултатите на отбора и честите смени на директори и треньори, но... Няма как да се заблудим, че остра декларация от Националния фенклуб срещу шефа точно 3-4 часа преди най-важния мач за сезона е случайна. Кой използва агитката, за да посегне към властта в Левски?

Тук отваряме скоба с две възможности: Един бивш премиер, който пусна пипала в клуба със своя човек Иво Тонев преди 3 години, е първата следа. Но втората, която вече пълзи като мълва из София, гравитира около един друг силен в политиката и с олигархичен ореол човек - и за името му е достатъчно да видите назначенията във футболния клуб Ботев от вчера. При всички случаи, опитът е Батков да бъде принуден да продава на ниска цена, на което адвокатът май не е склонен.

3. Каква е ролята на Батков в Левски? Той се появява и изчезва, спря с дългите и напоителни изказвания, а и стигна до там да ходи във фенклуба, за да обсъжда назначения и уволнения в клуба.

4. Къде са "сините" силни фактори? Как се стигна до там в Левски да няма спортен директор, а единствените ръководители да са Тонев и Баждеков? Защо не може да се намери треньор, как така клубът се разбра за месец за желаното връщане на Гонзо, което едва ли е толкова трудно? И изобщо - кой води преговори с Черно море от страната на Левски?

5. Какво става със стадиона? Докога ще слушаме как проектът не е спрян, само е замразен? Ако се чака спонсор или появата на потайният нов собственик, който клати Батков, за да му вземе клуба на безценица, това поне донякъде обяснява нещата. Но истината е, че Левски ще посрещне юбилея с подобие на стадион.

Oще: 100 години  константин баждеков  левски  тодор батков 


Още от Футбол свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео