5 неща, които ще спасят Рой Ходжсън | sportcafe.bg
Sportcafe logo

5 неща, които ще спасят Рой Ходжсън

Анди Хънтър , The Guardian
19.10.2010, 14:24 (обновена 19.10.2010, 14:32)
Рой Ходжсън

Може би постът на Рой Ходжсън все още не е застрашен

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън трябва да направи пет неща, които ще спасят поста му, а и ще се отразят благотворно на представянето на клуба му във Висшата лига. Не са много, но не са лесни. Да ги изброим...

1. Ходжсън трябва да покаже на новите собственици, че има манталитет на победител

"Победата е нашата мотивация", заяви Том Уърнър, след като NESV купи Ливърпул за 300 милиона лири. Ходжсън получи уверенията на новите собственици, че няма защо да се притеснява за работата си, но това спокойствие може да се окаже измамно. Защото все още не е ясна позицията на Джо Янузевски - човекът, който отговаря за корпоративните продажби в спортното подразделение на NESV и който от 20 години е ревностен фен на Ливърпул. Точно с неговия мейл започна сагата по купуването на клуба, тъй като с него той предлага на Джон Хенри да сложи ръка на Ливърпул.

2. Ходжсън трябва да си върне феновете

Част от феновете все още са склонни да дадат време на Ходжсън, докато други искат смяната му. Но ако той получи подкрепата на новите собственици, феновете също ще са негова страна. А и това ще се улесни, ако новите собственици представят реален план за изграждането на нов стадион на клуба. Хенри вече завоява ценна територия като заяви пред една от организациите на феновете, че ако не са били техните протести, Ливърпул е нямало да привлече инвестиционния им интерес.

3. Ходжсън трябва да "съживи" Фернандо Торес

Торес е в слаба форма, играе нервно и се разправя със съотборниците си, всичко това не звучи добре. Но това не е всичко - тактическата схема на игра, налагана от Ходжсън го изолира от играта, а същото важи и при отношенията на мениджъра с отбора. Освен това, Ходжсън смята, че Торес не е достатъчно уверен на терена, което също не помага.

4. Ходжсън трябва да накара Джо Коул отново да заиграе

Джо Коул трябва спешно да се превърне в един от най-ефективните и впечатляващи играчи на Ливърпул - той беше големият трансферен ход на Ходжсън през лятото, а за януари мениджърът иска да получи още много пари за трансфери. Но трябва да докаже, че може да ги харчи разумно. Все още Ходжсън не е намерил начин да експлоатира едновременно таланта на Джерард и Коул, но когато го направи, нещата ще станат много по-интересни. Самият Коул също е наясно, че е длъжник на тима, да видим как ще се справи с напрежението.

5. Ходжсън трябва да запуши дупките в защитата

Мениджърът няма късмет със защитниците. Даниел Агер е със сериозна травма в гърба, а Кончески и Глен Джонсън също са извън игра. Цялата защита на Ливърпул има нужда от още скорост, но голяма част от проблемите са напълно решими. Ходжсън вече е наясно какво да прави, макар и срещу Евертън много това да не си пролича. Всъщност, пролича си, но твърде късно.

Oще: висша лига  джон хенри  ливърпул  рой ходжсън  фернандо торес 


Още от Футбол свят


Видео