Символите на ЦСКА могат да измъкнат клуба от кризата | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Номер 8 за ЦСКА

Дидро
22.10.2010, 09:10 (обновена 23.10.2010, 08:24)
Христо Стоичков

Снимка: © БГНЕС

Христо Стоичков и останалите символи на ЦСКА са спасението на клуба в кризата

Символите на ЦСКА са това, което може да измъкне клуба от незапомнената криза. Среднощното уволнение на Гьоре Йовановски и Емил Костадинов поставя поне два въпроса - кой ще е треньор и кой ще ръководи спортно-техническите дела като директор?

Разбрахме от едно вълнуващо и доста трудно преводимо интервю, че ЦСКА ще има и нов президент.

Сериозни промени в един несериозен клуб. Но най-важното, което най-руганите хора в държавата в момента трябва да разберат е, че за "пълна промяна" и успехи армейците трябва да посегнат към корените си.

Единственият безгрешен ход на "Титан"-ите обаче им е непосилен.

Номер осем може да възседне с винаги безкомпромисния си подход купчината хаос (под формата не на рециклируем боклук), която засипва най-титулувания български клуб. Христо Стоичков, боготворен от феновете, с огромно его и авторитет сред играчи и ръководители, това е името на промяната в ЦСКА.

Но най-големият в историята на "червените" няма как да се съгласи да работи за тези хора. Не може да остави Борисов да му дава нареждания с насечен и неясен глас в 1 ч след
полунощ.

Няма да позволи шефа на школата да си пийва биричката цял ден по кръчмите, вместо да е при децата. Ще изригне срещу загробването на клубните институции "Българска армия" и Панчарево. И не на последно място - в своя си стил ще слага на място словесно и на дела противниците на ЦСКА вън и вътре от клуба.

Да, но вместо най-славният номер осем в историята си, ЦСКА ще има най-срамният.

Защото следващото име в графата треньор на тима ще е осмо за календарната 2010 година. Да си припомним списъка, който претендира за световен рекорд:Любослав Пенев (до 13 януари), Йоан Андоне (до април), Адалберт Зафиров и Димитър Пенев (до май), Павел Дочев (до август), Сашо Борисов (до септември), Гьоре Йовановски (до вчера).

И кой отбор от футболни гении би могъл да изгради някаква игра и стил с осем различни треньори само за 11 месеца? Как се свиква с методите на тренировки и изискванията на един наставник, когато той има около 10 мача и два месеца, за да се докаже?

Тунелът, за който говореше Гьоре (въпреки че е съмнително и той да знае за какво е говорел) след 0:0 с Калиакра, май ще се окаже затворен кръг. От него ЦСКА няма как да излезе. Поне не и с тези собственици.

Oще: гьоре йовановски  димитър борисов  любослав пенев  павел дочев  христо стоичков  цска Видео