Mercedes: Михаел Шумахер ще се справи по-добре | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Mercedes: Михаел Шумахер ще се справи по-добре

Autosport
01.02.2011, 15:48 (обновена 02.02.2011, 21:08)

1 от 3 снимки Назад Напред

Норберт Хауг

Снимка: © Getty Images

Хауг очаква по-добро представяне от Михаел този сезон

По-добро представяне от 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер очакват през новия сезон шефовете му в Mercedes GP, а тази прогноза беше обобщена от един от босовете на тима Норберт Хауг.

Хауг отговаря за моторспорт програмата на Mercedes и според него, подобренията в новата кола плюс прогреса на Михаел в адаптацията му към световния шампионат след 3-годишно отсъствие, ще се отразят положително на представянето му.

"Тази година ще е по-добра за нас, тъй като очакваме колата ни да е конкурентна на тези на лидерите и смятам, че имаме всички причини да вярваме, че в сравнение с миналата година ще направим голяма стъпка напред", заяви Хауг на представянето на W02 във Валенсия днес.

Хауг обаче призна, че единственият приемлив за компания сценарий през този сезон ще са по-добрите резултати - на тима и на Михаел.

"Няма как да контролираме очакванията - обясни Хауг. - Единственият начин да им отговорим е да постигнем добри резултати.

"Ако погледнем миналата година - 19 състезания, освен тях включваме свободни тренировки и квалификации, това са около 95 сесии, 95 възможности за пилотите ни да се борят помежду си. И в тях може би Нико беше по-бърз в над 60 от тези случаи, в останалите 30 Михаел беше по-напред.

"Но, в крайна сметка, брои се резултатът на финала. Освен това, трябва да отбележим, че Михаел трябваше да се адаптира към Формула 1, отново, тъй като тя се беше променила в негово отсъствие.

"Много неща се бяха променили - гумите, подобренията по колите и т.н, но Михаел имаше някои силни моменти в хода на сезона. В Барселона, а това беше едва петият старт той беше пред световния шампион Дженсън Бътън и това не беше никак лошо като за начало на европейския сезон.

"Но, на финала, нещата не се получиха така, както очаквахме. И не можем постоянно да обясняваме, не искаме да използваме повече обяснения, броят се резултатите."

Хауг побърза да похвали другия пилот на тима Нико Розберг, който беше един от най-силните в световния шампионат през 2010 и според Норберт, Нико ще демонстрира същото отново през новия сезон.

"Никой не знае къде е горната граница в развитието на Нико, но ако предоставим на нашите пилоти кола, с която могат да печелят състезания, ще добием някаква представа - допълни Хауг.

"В повечето състезания миналата година Нико извлече всичко възможно от болида, абсолютно всичко. Това не е възможно на всяка писта, но според мен, той се справи отлично. Нико е един от най-добрите пилоти във Формула 1 в момента, това е."

Oще: mercedes  михаел шумахер  нико розберг  норберт хауг 


Още от Футбол свят


Видео