Тио Уолкът чака тежък мач в петък | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Тио Уолкът чака тежък мач в петък

sportcafe.bg
01.09.2010, 08:04 (обновена 01.09.2010, 17:29)
Тио Уолкът

Звездата на Арсенал Тио Уолкът се надява на титулярно място срещу България

През юни Тио Уолкът предизвика широка дискусия в Англия. Футболистът на Арсенал изглеждаше сигурен участник на световното първенство в ЮАР, но в последния момент Фабио Капело го остави извън 23-мата.

"Не соча никого с пръст, не хвърлям обвинения. Бях разочарован, но няма да обвинявам себе си. Просто ще направя така, че това повече да не се повтаря - като работя по-упорито на тренировките. Не исках да мисля прекалено много за отпадането ми от състава и си починах доста добре през лятото.

В такива моменти се опитваш да прекараш повече време със семейството си. И съм радостен, че успях", коментира вчера на пресконференция в базата на английския национален отбор Уолкът.

От началото на сезона той демонстрира впечатляваща форма, която според него се дължи именно на по-дългото време за възстановяване. "През лятото си починах добре, всичко се разви прекрасно и просто трябва да остана здраво стъпил на земята", обясни още Уолкът.

Лошата форма на Уейн Рууни и здравословните проблеми на Питър Крауч, в съчетание с добрите изяви на Тио, вероятно ще му осигурят титулярно място в първата евроквалификация на Англия - срещу България в петък вечерта от 22,00 ч. Самият играч обаче остана предпазлив по темата. "Сега първо трябва да тренирам добре и се надявам да бъда в тима в петък вечер. Сега искам футболът да говори вместо мен".

Англия нямаше проблеми в предишната кампания за класиране на голям форум - тази за световното първенство в ЮАР. Там обаче тимът разочарова и сега натискът е огромен. Уолкът е убеден, че лесни мачове по пътя към Евро 2012 няма да има. „През квалификациите за Световното се представихме много добре и спечелихме всеки един мач. На международно ниво обаче няма лесни мачове", заявява крилото.

"Срещу Унгария взехме хубав резултат и мисля, че през целия мач играхме добре. Понякога не влизат голове, защото когато съперниците идват на страхотната крепост "Уембли", доста се затварят в защита и е трудно да ги пробиеш. Мисля, че те (б.р - България.) ще бъдат много организирани в петък, но ако играем правилно, ще вземем добър резултат", добави той.

Футболистът на Арсенал коментира и непрекъснатите критики и страхотния натиск върху селекционера Фабио Капело, който според него не се е отразил на играчите от националния отбор.

„Ние, играчите, искаме да излезем на терена и да докажем на хората, че грешат, да покажем какво можем. Последната ни квалификация мина доста добре, спечелихме почти всичките си мачове за световното. Винаги знаем какво иска треньорът, разбираме го. И сме наясно какво да правим на терена. Добре знаем, че шефът ни вярва. А Капело ми се доверява в това да изляза на терена и да играя за него и отбора", посочи той.

От 2006 г. насам това ще бъде поредното ново начало за Уолкът в националния отбор. Той бе включен в състава на Англия за световното първенство в Германия преди четири години, въпреки че бе едва на 17 г. Тогава той не записа и минута, дебютира две години по-късно, но през цялото време ту е част от състава, ту остава извън него.

"Да играеш за Англия на 19 години е голямо постижение. А откакто бях на световното през 2006, се случиха доста неща", уточни крилото. "Тогава бях на 17, сега съм само на 21, но изглежда така, сякаш съм доста отдавна в националния. Имаше много възходи и падения, но определено чувствам, че съм станал по-добър играч", завърши звездата на Арсенал.

Oще: англия  българия  тио уолкът  фабио капело Видео