Драголюб Симонович е отговорът за "червените" | sportcafe.bg
Sportcafe logo

„Титан” има само един правилен ход

Петър Дъбов
19.10.2010, 07:23 (обновена 20.10.2010, 16:29)
Димитър Борисов

Снимка: © БГНЕС

Димитър Борисов и Иво Иванов оставиха Гьоре Йовановски, но правилният ход всъщност е друг

Четвъртият закон на Нютон гласи, че всяка игрова криза в ЦСКА води до революционно положение в целия клуб. Сега е по-драматично от всякога - ако „червените" си имаха стадион, по неговите коридори щеше да е като в Талибанистан. Феновете (или поне онази мазохистична част, която все още ходи на мачове), са в тежка война с ръководството, а чутовният срам от хикса с Калиакра (по-голям резил е само загубата от Вили Вуцов с Черно море) ще ускори процесите в бившия Парк на свободата.

Проблемът на червените е институционален, то е ясно. Горкият Гьоре е само поредния клетник от плеядата, паднала в капана - от чичо Пенчо, през племенника му, та до чичо Андо. Колкото и да не им харесва на феновете обаче „Титан" е без алтернатива.

Клубът може и да се управлява безумно, но кандидат-балъци да го вземат няма. Дори най-конспиративните теории да се окажат вярни - титаните са поставени лица, целящи да разбият ЦСКА отвътре, смяна на собственика не може да има.

Проблемът не е, че България не е Англия, където съдът те изритва за седмица, ако си злонамерен или просто некадърен (както се случи с Ливърпул); нито Испания, където предстои да изправят Лапорта на съд. Тук просто няма кой да извади 10-15 милиона евро, за да го псуват всяка неделя. Ако имаше - отдавна „Титан" да се е спасил.

На ЦСКА не му трябва нов собственик, трябват му акъл и силно присъствие. Достатъчен е един-единствен човек с авторитет и ясна визия, а не някакви михлюзи като Костадинов, Живков или Гьоре.

Първият все преспива, после мънка. Вторият се пъне като комунист на разпит, но от него дори в тях нищо не зависи; третият не спира да честити на съперника, публиката и играчите. Вероятно като си тръгне за Македония, ще честити на граничарите, че са си изпили сутрешното кафе.

С такива хора няма как да стане. А решението е пред очите ни, някой само трябва да си ги отвори.

Колко пъти още трябва Драголюб Симонович да направи Левски за смях, за да го вземат на работа в ЦСКА? Имал лоши навици, бил комарджия и не можело да му се вярва.

И така да е, но със силната вяра в благоприличието на Гьоре и Костадинов ЦСКА е на 9-о място след 9-ия кръг.

Да, сърбинът е чешит, но такива като него успяват. С играчи като Вълчан Чанев, Тейнур Марен и Иван Коконов Симонович бе на косъм да бие Левски на великия Дембеле. Съвсем не е легенда историята, че един от футболистите на Сливен по правило играе само едно полувреме - това, в което ще е на фланга до треньорската скамейка. Бил толкова тъп, че Дуци трябва да му подвиква накъде да тича. Е, с такива играчи Симонович пак не се предаде.

Не сме адвокати на Симонович, но той е единственият, който може да преобърне сезона на ЦСКА. Иначе пак ще дойде някой послушко. След три кръга и него ще уволнят.

Червените се нуждаят от силна фигура - треньор или директор - все тая. Стойчо Младенов се компрометира, когато преди 2 години избяга от потъващия кораб. Много от феновете няма да го приемат.

Мостовете между Йешич и „Титан" пък бяха изгорени през зимата, иначе сърбинът ставаше. Единственият е Дуци - ако и с него не се получи, значи с никого няма да стане.

Освен че има присъствие, Симонович разбира от футбол. Играчите му се движат правилно, знаят какво да правят във всяка ситуация, въпреки че интелектуалното им ниво е на дъждовен червей. Щом със селекция за 3,50 сърбинът надиграва Левски, какво да очакваме с все пак школуваните, макар и мързеливи играчи на ЦСКА.

Oще: гьоре йовановски  драголюб симонович  емил костадинов  левски  сливен  титан  цска Видео