Войната в Сити продължава | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Войната в Сити продължава

The Guardian
13.10.2011, 16:26 (обновена 14.10.2011, 11:11)
Карлос Тевес, Манчестър Сити

Снимка: © getty images

Тевес е готов да се бори със Сити, но едва ли ще спечели

Войната в Манчестър Сити, която се разгоря с пълна сила между мениджъра Роберто Манчини и звездата Карлос Тевес има шанс да продължи поне до Коледа, с оглед на последните събития в клуба.

Очаква се, клубът официално да подкрепи Манчини в атаката му, че Тевес е отказал да влезе в игра срещу Байерн при загубата с 0:2 в Шампионската лига. Тевес отрича и даде индикации, че смята да си търси правата до последна възможност, като плюс това поиска и извинение от Манчини.

Тевес е заявил пред шефовете на Сити, че не се отказва от тезата си, според което всичко е въпрос на „неразбирателство" и иска Манчини да оттегли всички обвинения срещу него и да му се извини защото му е накърнил репутацията. От Сити отхвърлиха тази възможност и нещата отиват към сериозен спор, тъй като клубът твърди, че „Тевес трябва да отговаря за нарушаване на договора, сключен със Сити."

На Тевес му предстои да научи, че нито един от играчите на тима, които са били разпитани от шефовете не е подкрепил неговата версия за това, което се е случило на резервната скамейка на „Алианц Арена". Всички са обяснили, че е станало така, както казва Манчини - че Тевес е отказал да влезе в игра като резерва през второто полувреме, когато Сити губеше с 0:2.

От клуба вече са се свързали с Асоциацията на професионалните футболисти, за да ги уведомят, че планират наказание за Тевес - според правилата, въведени през 2005, съюзът на играчите трябва да бъде уведомен при такива сериозни санкции. Най-вероятно, Тевес ще бъде отстранен от отбора за още четири седмици плюс ще бъде лишен от заплата за шест седмици, което прави около милион и половина лири. Това ще бъде най-голямото финансово наказание, налагано на футболист в историята на британския футбол.

Тевес планира да обжалва наказанието, ако не успее, той ще има още една възможност - пред жури на Висшата лига. Потенциалните отлагания на спора, в които ще участват и адвокатите и на двете страни със сигурност ще означава, че до Нова година няма да има нищо решено.

В същото време, днес Тевес започна тренировки със Сити, но прекара по-голямата част от деня във фитнеса. Манчини вече е разпоредил, че Тевес не може да тренира с първия тим на клуба, а само сам или с младежите.

Представителите на Тевес обясниха, че ако Манчини му се извини, Карлос ще признае, че е отказал да излезе да загрява, а след това той ще се извини на Манчини. Мениджърът на Сити е отказал тази развръзка.

В Сити вярват, че разполагат с необорими доказателства, че Тевес е отказал да играе, като на едно от тях автор е самият Карлос - в ТВ интервю след мача той обяснява, че не е бил психически готов да излезе на терена.

Дисциплинарното разглеждане на инцидента с Тевес, най-вероятно ще е другата седмица, след което Сити ще реши какво ще е наказанието му.

Шефовете на клуба са решили, че ще им излезе твърде скъпо и трудно просто да анулират договора на Тевес, но сигурно е, че Карлос няма да играе за Сити до януари, когато ще бъде изваден на трансферния пазар.

Oще: карлос тевес  манчестър сити  роберто манчини 


Още от Футбол свят


Видео