Михаел диша сам, чува гласове | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Михаел диша сам, чува гласове

Джеймс Алън
08.03.2014, 13:00 (обновена 10.03.2014, 14:18)
михаел шумахер

Новата информация за Михаел все още не е потвърдена

Mениджърът на Михаел Шумахер Сабине Кем публикува съобщение, според което няма промяна в състоянието на 7-кратния световен шампион.

„Михаел все още е във фазата на събуждане. Ситуацията не се е променила", се казва в него.

Въпреки това обаче вестник Gazzetta dello Sport публикува материал на Пино Алиеви, според който германецът вече диша сам и лекарите смятат, че той чува гласовете на свои приятели, като сред тях са президентът на ФИА Жан Тод и Рос Браун. Специално се уточнява, че Тод е говорил на Михаел на английски, също като по времето, когато двамата работеха заедно във Ferrari.

Шумахер е в кома девет седмици след ски инцидента, който претърпя на 29 декември. При падането си Михаел получи тежки контузии на главата и претърпя две операции в Университетската болница в Гренобъл, при които лекарите отвориха черепа му, за да намалят напрежението върху мозъка му.

В последните три седмици почти няма новини за състоянието на Михаел, а малко преди това лекарите обявиха, че започват процедура по събуждането му от комата.

Кем не осигури допълнителна информация и продължава да обяснява, че всяка новина, свързана с Михаел трябва да бъде потвърдена от лекарите, които го лекуват или от нея, не трябва да се приема сериозно. И все пак, информацията, публикувана в Италия заслужава да бъде разгледана.

Първо, Пино Алиеви е най-добрият италиански журналист, отразяващ Формула 1 и има най-много и задълбочени контакти. На него дължим информацията, която предстои да бъде потвърдена, че Михаел вече диша сам.

Тод и Браун следят внимателно ситуацията около Михаел, а президентът на ФИА поддържа постоянен контакт с болницата, когато няма възможност да е там. Близкият приятел на Тод - професор Жерар Селен следи внимателно лечението на Михаел и по няколко пъти на ден го информира за това какво се случва. Това мога да го потвърдя лично, тъй като миналата седмица имах среща с Жан Тод - трябваше да направя интервю с него за The Financial Times.

„Вие ще напишете още една книга за Михаел. И аз ще напиша предговора към нея", каза ми Тод, докато си говорехме за предишните ми две книги за Шумахер, излезли от печат през 1997 и 2007 година.

Пино Алиеви не разкрива източника си на информация за състоянието на Михаел, но е описал и движенията, които в момента може да прави Шумахер - леки помръдвания на ръката, на рамото и на един пръст. Съпругата на Михаел - Корина, е постоянно до леглото му. В същото време Браун пуска на Михаел записи от радио комуникацията им от различни състезания, защото Шумахер трябва да слуша „познати звуци".

За съжаление, информацията на Алиеви не дава гаранция, че Михаел ще се възстанови напълно. Никой не знае дали Михаел ще се събуди или кога ще стане това. И ако това стане, как ще изглежда животът на 7-кратния световен шампион.

Но хората около него правят всичко възможно, за да му помогнат и продължават да се надяват.

Oще: жан тод  михаел шумахер  рос браун  формула 1 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 10.03.201408:49

Михаел диша сам, чува гласове
------------------------------------------------------------Е значи удара му се е отразил доста по сериозно на психичното състояние Смее се
   

оценка

+0 -0


Видео