Конфликтите в националния отбор продължават | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Конфликтите в националния отбор продължават

sportcafe.bg
21.05.2010, 16:42 (обновена 21.05.2010, 16:46)
Иван Стоянов

Снимка: © fc-alania.ru

Иван Стоянов получава похвали за играта си в Алания, но се забърка в скандал с националния отбор

Проблемите пред националния отбор по футбол нямат край. На играчите на Станимир Стоилов трупат загуба след загуба, сривът в ранглистата става все по-голям, а обстановката около състава - по-неспокойна. Вчера стана ясно, че след Димитър Бербатов и Димитър Иванков, от участие се отказа и Иван Стоянов. Футболистът на Алания (Владикавказ) и националния селекционер Станимир Стоилов си размениха чрез медиите и остри реплики.

„Казах на Станимир Стоилов, че виждам, че няма да разчита на мен и по-добре да си тръгна и да не стоя тук. Той ми отговори, че ще разчита на мен, но аз гледам, че досега не е разчитал и няма смисъл да стоя. Бих размислил единствено, ако е друго ръководството. Аз нямам работа при това ръководство", категоричен бе пред Ring.bg халфът.

 „Момчето дойде при мен и ми каза, че не му се пътува до Южна Африка, за да стои резерва. Попитах го директно „Преди аз да стана национален селекционер, ти беше ли викан в националния отбор?". Той седи и мълчи. После ми каза, че не бил играч за две минути. Това какво означава? Че ми поставя условия и казва на националния селекционер на България какво да прави. Как може да има такова отношение  и аз да го търпя?", заяви Станимир Стоилов пред bsport.bg по телефона от Йоханесбург.

„Искам да попитам, не е ли предателство това, да си в групата за мач на националния отбор на България и преди двубоя да си събереш багажа?Този разговор можехме да го проведем още след последните мачове от световните квалификации и аз да знам, че повече не мога да разчитам на него. Можех още тогава да преценя да повикам друг човек на негово място. Аз съм човекът, който заложи на Иван Стоянов в националния тим. Щом го викам, значи разчитам на него, но това не означава, че той ще ми казва дали ще бъде титуляр или резерва", отсече Стоилов.

Поведението на Стоянов бе разкритикувано и от бившия треньор на Левски и настоящ на Славия Емил Велев. "Иван Стоянов е получил покана, за да играе за нашата страна. А колко ще играе- дали две минути, или една минута, или нито една, това е решение на треньора. Не вярвам преди това двамата да са имали договорка колко ще играе. Разбирам го, че е пътувал 1500 км, до София и след това до Брюксел, но не мога да приема поведението му", коментира Велев. 

Oще: иван стоянов  национален отбор  станимир стоилов Видео