Шуми: Не съм доволен. Искам да атакувам | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Шуми: Не съм доволен. Искам да атакувам

Георги Иванов
10.05.2010, 18:16 (обновена 11.05.2010, 11:51)
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер иска максимално бързо завръщане в челото на класирането

7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер записа най-доброто си класиране този сезон в Барселона - 4-о място на финала, но заяви, че не е съвсем доволен от този резултат.

Михаел стартира шести, след това мина едно място напред при спиранията в бокса и задържа позицията си пред световния шампион Дженсън Бътън в продължение на 49 обиколки.

През по-голямата част от състезанието Шуми трябваше да се отбранява от атаките на Бътън, а отпадането на Люис Хамилтън пред тях ги изкачи с по една позиция напред в класирането.

"Получи се доста интересно състезание още от старта - обясни Михаел. "Знаехме, че няма да имаме шанс за място на подиума ако всичко се развие нормално в хода на надпреварата. Борбата да запазя позицията, която спечелих при спиранията в бокса беше вълнуваща, но не съм много доволен. Трябваше основно да се защитавам, което направих добре, но искам и да атакувам. Сега можем само да се надяваме, че някой пред нас ще има технически проблеми и така ще минем напред. Това не ми допада. Битката с Дженсън беше интересна, но трябваше да не му давам възможност да ме изпревари. Но на финала и двамата бяхме твърде далеч от лидерите."

Самият Бътън не беше никак доволен от защитната тактика на Михаел Шумахер, като го обвини, че двамата едва не са се ударили при една от атаките му. Михаел излезе пред него в класирането, тъй като спря две обиколки по-рано от Дженсън в бокса, а Бътън се забави при механиците си заради проблеми със съединителя и при връщането си на пистата се озова опасно близко до Михаел, който влизаше в първия завой.

"В този момент не бях сигурен че Михаел е заел външната страна на завоя", обясни Бътън. "Той зави и ако не бях върнал газта, щяхме да се ударим. Определено не ми остави място в завоя. Кат осе има предвид колко голям опит има Михаел, няма как да очакваш нещо такова от него. Не постъпи по правилния начин."

След това Бътън направи няколко опита да изпревари Михаел, но Шумахер парира всеки един от тях.

"Тук се изпреварва трудно, а и Михаел не е глупак", коментира Бътън. "Знае къде да спира, как да постави колата на влизане в завоя, за да не можеш да го изпревариш. Влезаше отвътре, след това отваряше завоя и ме избутваше на излизане, как да го изпреваря? На няколко пъти си смени траекторията в зоната за спиране, обаче товане беше изненада. Все пак петото място не е лошо, но можех да съм по-напред."

Oще: mclaren  mercedes gp  барселона  дженсън бътън  михаел шумахер  формула 1 


Още от Футбол свят


Видео