Порточанов осъди БФС | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Порточанов осъди БФС

Дидро
12.07.2013, 13:24 (обновена 14.07.2013, 10:20)
Борислав Михайлов

Снимка: © bnr.bg

Боби Михайлов може и да е член на Изпълкома на УЕФА, но не е ясно дали е законен футболен президент у нас.

Върховният касационен съд отхвърли жалбата на БФС срещу решението на Софийския апелативен съд от 3 май 2013-а, и реално остави ръководството и решенията на футболния съюз в полулегалност.

Делото заведе още преди 3 години Христо Порточанов, изваден от състава на Изпълкома на конгреса през 2009 г.

Бургаският бос атакува решения на конгреса, които засягат промени в устава в точки около избирането на ръководство и мандатността на управление. Едно от решенията, които тогава Борислав Михайлов успя да прокара, бе за промяна в точката, разпореждаща, че президент на БФС не може да управлява повече от 2 мандата.

Тази промяна му даде право да се кандидатира и на евентуален конгрес през 2013-а, който вече е неизбежен. Ако бе останал в сила старият устав на БФС, Михайлов щеше да се оттегли след два мандата (вторият изтича тази година).

Сега това решение, както и още няколко от конгреса през 2009-а, реално стават нелегитимни без право на повече обжалвания на тази присъда. Освен това всичко, което БФС е извършил през тези 4 години, подлежи на атаки от клубове и физически лица - щом ръководството е избрано и влязло в сила по нелегитимен начин, решенията му са атакуеми.

Конгрес ще има, вероятно през септември.

Чака се позицията на БФС относно това дали ще има назначен нов Изпълком, ще се преразгледат променените точки в устава и изобщо - какво променя решението на Върховния касационен съд.

Oще: борислав михайлов  бфс  върховен касационен съд  христо порточанов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео