Един бейзболен мач зад решетките на щатския затвор Сан Куентин | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Един бейзболен мач зад решетките на щатския затвор Сан Куентин

Ян Евтимов , Getty Images
12.07.2017, 14:04 (обновена 13.07.2017, 14:36)

1 от 11 снимки Назад Напред

Сан Куентин 1

Снимка: © Ezra Shaw / Getty Images

Фотографът Езра Шоу разкрива една уникална традиция от 20-те години на миналия век

Зад високите стени на един от най-строгите калифорнийски затвори, обградени с бодлива тел, се разиграва затворническо бейзболно дерби на "Полето на мечтите".

Фотографът Езра Шоу получи уникалния шанс да заснеме какво се случва в строго охранявания щатски затвор Сан Куентин - той разкрива една традиция, която продължава чак от 20-те години на миналия век.

В затвора има два бейзболни отбора - Сан Куентин Джайънтс и Сан Куентин Атлетикс. Съставите им се формират след проби през март месец всяка година. Те са отворени за всички лишени от свобода с изключение на тези със смъртни присъди, под полицейска закрила и под строг режим.

Сезонът в Сан Куентин трае колкото в Мейджър лийг бейзбол, а цялата програма е финансирана от дарения. Играчите носят изцяло дарени екипи от отборите на Сан Франциско Джайънтс и на Оукланд Атлетикс и са водени от треньори-доброволци.

Те играят срещу свободни хора извън затвора.

Фотографът Езра Шоу се опитва да документира затворническата бейзболна програма откакто се е преместил в района преди 8 години, но било трудно да му осигурят достъп до Сан Куентин. Това е затвор с максимална сигурност и е единственият в Калифорния, където лежат осъдени на смърт затворници. След няколкогодишни усилия обаче чакането му се отплатило и Шоу е допуснат да снима в съоръжението и дори да заснеме играчите в килиите им.

Най-трудно било да вкара оборудването си вътре: "Има няколко различни проверки и порти, през които трябва да преминете, преди да влезете в същинския затвор. където проверяват самоличността ви и какво точно внасяте в съоръжението."

Шоу обаче остава приятно изненадан от желанието на лишените от свобода да бъдат снимани: "Те оценяват факта, че някой от външния свят се интересува от това, което те правят в ежедневието си."

Вижте уникалните снимки на Езра Шоу в нашата галерия.

Oще: бейзбол  галерия  деерби  езра шоу  затворници  лига  млб  отбори  сан куентин  снимки  строг режим  фотограф  шампионат 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео