БФС най-накрая се реши на първата стъпка по намаляването на отборите в "А" група | sportcafe.bg
Sportcafe logo

По-добре късно...

Дидро
22.05.2012, 07:00 (обновена 28.07.2012, 12:04)
А група, 10 през 15-а, 10/15

Най-накрая на функционерите в БФС им увря акъла за намаляването. Дано да успеят да го осъществят въпреки делата по легитимността си и предстоящия догодина конгрес

Е, доживяхме - очевидното за всички първо решение за подобряване на качеството на първенството ни се пече, макар че е закъсняло с поне десетилетие.

„А" група ще бъде намалена, но не се знае дали товя лято или догодина. Както и да стане, пак е добре. Чакахме 10 години БФС да се реши на този ход, и още 12 месеца няма да са фатални. Важното е, че мозъците в сградата на „Иван Асен II" узряха, че е неизбежно да се намали съставът на елитната ни група, която в сегашните условия е нефункционална и пълна с мъртви организми.

Преди месец Sportcafe предложи постепенно намаляване на групата до десет отбора за три сезона. Така и ще стане май, или поне така планира Изпълкомът. Има само един малък проблем, и той е, че в момента БФС е в процес на обжалване на съдебно решение, с което неговите решения са нелегитимни. Има и голям - през януари догодина ще има конгрес, а това значи, че може да има и ново ръководство. Което може да не одобри намаляването на групата и пак да се завъртим в Параграф 22.

А БФС няма механизми да намали състава сега, ако не стане по естествен път с неполучаване на лицензи от два отбора например. Изобщо - не е писано да стане по лесния начин, а и е сигурно, че ще има опозиция от клубове, които живуркат в златната среда и „дават" мачове, за да връзват бюджета. Защото при 12 отбора, такава златна среда няма да има. Или гониш Европа, или си на ръба на изпадането.

И да се отложи за следващото лято, не е проблем. Най-важната стъпка е направена. Или поне обещана. При тая несъстоятелност и неособена функционалност на футболния сюъз, и това не е малко. Когато някой заслужи похвала, да му я дадем...

Oще: а група  борислав михайлов  бфс  изпълком  намаляване 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео