БФС най-накрая се реши на първата стъпка по намаляването на отборите в "А" група | sportcafe.bg
Sportcafe logo

По-добре късно...

Дидро
22.05.2012, 07:00 (обновена 28.07.2012, 12:04)
А група, 10 през 15-а, 10/15

Най-накрая на функционерите в БФС им увря акъла за намаляването. Дано да успеят да го осъществят въпреки делата по легитимността си и предстоящия догодина конгрес

Е, доживяхме - очевидното за всички първо решение за подобряване на качеството на първенството ни се пече, макар че е закъсняло с поне десетилетие.

„А" група ще бъде намалена, но не се знае дали товя лято или догодина. Както и да стане, пак е добре. Чакахме 10 години БФС да се реши на този ход, и още 12 месеца няма да са фатални. Важното е, че мозъците в сградата на „Иван Асен II" узряха, че е неизбежно да се намали съставът на елитната ни група, която в сегашните условия е нефункционална и пълна с мъртви организми.

Преди месец Sportcafe предложи постепенно намаляване на групата до десет отбора за три сезона. Така и ще стане май, или поне така планира Изпълкомът. Има само един малък проблем, и той е, че в момента БФС е в процес на обжалване на съдебно решение, с което неговите решения са нелегитимни. Има и голям - през януари догодина ще има конгрес, а това значи, че може да има и ново ръководство. Което може да не одобри намаляването на групата и пак да се завъртим в Параграф 22.

А БФС няма механизми да намали състава сега, ако не стане по естествен път с неполучаване на лицензи от два отбора например. Изобщо - не е писано да стане по лесния начин, а и е сигурно, че ще има опозиция от клубове, които живуркат в златната среда и „дават" мачове, за да връзват бюджета. Защото при 12 отбора, такава златна среда няма да има. Или гониш Европа, или си на ръба на изпадането.

И да се отложи за следващото лято, не е проблем. Най-важната стъпка е направена. Или поне обещана. При тая несъстоятелност и неособена функционалност на футболния сюъз, и това не е малко. Когато някой заслужи похвала, да му я дадем...

Oще: а група  борислав михайлов  бфс  изпълком  намаляване 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео