Офроуд рали Гърция – сериозно предизвикателство за Hyundai off-road racing team | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Офроуд рали Гърция – сериозно предизвикателство за Hyundai off-road racing team

Sportcafe
03.06.2017, 16:50 (обновена 03.06.2017, 16:53)
hyundai, офроуд, гърция

Екипажът Иванчев/Николов не финишира седмия етап заради катастрофа

Тежкото офроуд рали в Гърция се оказа истинско предизвикателство за всички участници.

Екипажът Цветомир Иванчев/Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team стартира втория ден на състезанието от четвърта позиция с нагласата да атакува челните места. В края на дългия 97 км 6-и етап тандемът с Hyundai Santa Fe T1 се пребори за третото място във временното класиране.

Високата им средна скорост и техничното каране ги отдалечи от конкуренцията и ги приближи до втория екипаж в надпреварата. Техният автомобил издържа на тежкия планински етап и им даде възможност да се борят за лидерска позиция.

Без предвидена сервизна зона състезателите продължават със 7-ата отсечка, дълга 25 км. В стремежа си да поставят по-добро време от екипажа пред тях, Иванчев и Николов развиват още по-голяма скорост и поради невнимание удрят своя Hyundai Santa Fe T1 в скала като откъсват предно ляво колело и повреждат окачването.

Заради този удар, екипажът не финишира 7-и етап и ги лиши от борбата за лидерско място, което имаха голям шанс да извоюват. Автомобилът може да се ремонтира и от Hyundai off-road racing team ще преценят дали да продължат ралито в Гърция, от което остават още 5 етапа до края на състезанието.

Oще: hyundai  гърция  офроуд 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео