Hyundai Racing Trophy с активни тренировки преди рали България | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Hyundai Racing Trophy с активни тренировки преди рали България

Sportcafe
09.05.2017, 11:55 (обновена 09.05.2017, 11:58)

Седмици преди рали България, екипажите от Hyundai Racing Trophy проведоха поредната тренировка, организирана от Motorsport Academy, която се състоя на затворено и обезопасено трасе край Твърдица. Участие взеха Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова /Велислава Павлова.

Екипажите бяха със своите рали автомобили Hyundai i20 Coupe R, с които натрупаха още ценни километри преди предстоящото състезание във Варна. Пилотите следваха съветите на треньора Петър Гьошев, за да тренират различни техники и да покажат най-доброто от себе си на рали България. Сериозно развитие в уменията си показва Симеон Симеонов, който вече трета година се състезава в едномарковия шампионат. Начинаещите Денис и Виктория се справят също добре и се учат бързо, като вече са свикнали с новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R. Мартин Коев споделя, че се сработва все по-добре с автомобила и обещава да вдигне темпото на предстоящото рали.

„Намерихме подходящо за тренировки трасе, което наподобява първи и втори етап от рали България – Дюлино и Козичино. Много е специфично, има неравности, изкачвания, спускания и нашите екипажи никога не са карали точно на този участък край Твърдица, който естествено затворихме и обезопасихме. Маршрутът е с дължина 7 км, като всеки автомобил направи поне 7 или 8 минавания в двете посоки. Имахме късмет, че заваля дъжд и изпробвахме гумите в реално време, което беше добре за всички. Впечатлени сме от резултатите, които постигнаха екипажите, както и от перфектното поведение на Hyundai i20 Coupe R на техничното трасе.”, заяви проджект мениджърът на Hyundai Racing Trophy, Георги Гвоздейков.

Следващото предизвикателство за екипажите на Hyundai Racing Trophy е рали България, което ще се проведе от 19 до 21 май край Варна. Състезанието се състои от 12 етапа, с обща дължина от 151 километра.

Oще: hyundai  рали българия  твърдица  тестове 


Още от Hyundai Racing

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео