Григоров/Миленков спечели трети кръг на Hyundai Racing Trophy на рали „Твърдица-Елена“ | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Григоров/Миленков спечели трети кръг на Hyundai Racing Trophy на рали „Твърдица-Елена“

Sportcafe
18.07.2016, 10:33 (обновена 18.07.2016, 10:40)
da

Екипажът Григор Григоров/Даниел Миленков спечели трети кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy на рали „Твърдица-Елена“

Екипажът Григор Григоров/Даниел Миленков спечели трети кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy на рали „Твърдица-Елена“. След 11 успешно финиширани състезателни отсечки общото време на екипажа е 01:24:31.0.

Втори завърши Христо Геров/Йордан Йорданов с време 01:24:38.2, а трети – Симеон Симеонов/Димитър Спасов с време 01:26:57.2.

Големите награди - парични чекове на стойност 2000 лв., 1000 лв. и 500 лв. връчи маркетинг директорът на Тотал България – Виолета Кметова. С купи за първо, второ и трето място награди Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс“.

Екипажът Мирослав Ангелов/Калоян Атанасов финишира състезанието четвърти с време 01:47:10.7, тъй като във втория ден от надпреварата стартираха по система „рестарт“. В съботния ден екипажът катастрофира и приключи участието си след втората отсечка. Бързата реакция на механиците и отстранените щети от автомобила, позволиха на отбора да стартира в неделя.

Дебютантите в шампионата – Георги Делчев/Лазар Тевекелов не финишираха състезанието. Екипажът не успя да овладее автомобила в първия състезателен етап в неделя и отпадна от надпреварата въпреки добрите резултати, които показа в събота.

Интригата между Геров и Григоров започна още в първия ден на надпреварата. Двата екипажа се преследваха по отсечките и догонваха времената си. В края на първия ден Геров беше с минимална преднина пред Григоров. В първата отсечка Григоров загуби време заради изпреварване на два екипажа, стартирали етапа преди него. Вторият етап за деня бе спечелен от Симеонов, само с четири десети аванс пред Геров. В третия етап Детелината, Григоров успя да финишира първи – на три десети пред Геров. При преминаването на изкуствения шикан на четвърти етап – Детелината 2, Симеонов закачи препятствия около трасето, които го изхвърлиха странично на бордюра и екипажът спука двете леви гуми и изкриви задния мост на автомобила. Механиците успяха да сменят задния мост за 8 минути и Симеонов/Спасов стартираха втория ден на състезанието без проблем.

Във втория ден на състезанието екипажите стартираха силно амбицирани да запишат добри резултати. В първата състезателна отсечка – Чумерна, Григоров финишира с 4 секунди пред Геров и разликата между двата екипажа стана едва пет десети, което заформи много оспорвана битка. В същия етап дебютантът в надпреварата Георги Делчев бързо влезе в завой, в който изненадващо имаше вода и автомобилът не бе овладян заради високата скорост. В следствие на удар бе спукан радиатора на автомобила и екипажът прекрати участието си в състезанието.

В спускането към Елена екипажите се справиха отлично и финишираха успешно в определяния като най-коварен етап от ралито. Именно там отново Геров натрупа преднина след като изпревари Григор с 12 секунди и излезе на 8-о място в генералното класиране. В по-късите седми и осми етап разликите във времената на Геров и Григоров бяха минимални и двамата си разменяха етапните победи, но все още нищо не бе решено.

В следващата най-дълга и технична отсечка – близо 30-километровия етап „Елена-Твърдица“, Григоров финишира само с четири десети разлика пред Геров. В този тежък етап, Григоров успява да завърши със седмо време в генералното класиране, а Геров е с девето време. Ангелов също записа добро време и финишира трети. Малко след средата на отсечката, 17-годишният Симеонов удари колата странично в мантинелата, но успя да продължи в състезателно темпо. Механиците в бокса много бързо оправиха колата и Симеонов успешно продължи в състезанието.

В последния дълъг етап - Предела, Григоров натисна газта и финишира с 20 секунди и седем десети пред Геров и зае лидерската позиция с преднина от 7.9 сек. В етапа Григоров изпревари една кола и завърши с пето време. В отсечката, дълга близо 24 километра, Ангелов финишира трети, а Симеонов – четвърти.

На супер специален етап наречен Хюндай, Геров се опита да навакса времето, но на специален етап,дълъг малко повече от 1 км няма как да натрупа голяма разлика. Григоров финишира втори със седем десети разлика. Трети е Ангелов, а четвърти – Симеонов.

От началото на шампионата се наблюдава тенденция в шампионата Христо Геров да е с най-добро време от първия ден на състезанието, а най-младия участник в надпреварата Симеон Симеонов за втори път печели място на подиума.

„Това състезание е най-хубавото откъм техническа част като отсечки и километри. Точно това рали направи нашите пилоти много по-добри, защото отсечката „Твърдица-Елена“, която караха е дълга около 30 километра и четирите екипажа я финишираха за близо 20 минути. Това е най-дългият етап каран някога като време в България. Отсечка с 270 завоя, в която имаше всичко – удари, изгубване на записки, равно време между лидери в нашия шампионат - Григоров и Геров. Това показва, че ние сме най-добре подготвеният отбор в това рали с най-добрите състезатели.“, коментира треньорът на екипажите Петър Гьошев.

В генералното класиране на рали „Твърдица-Елена“ Григоров/Миленков завършиха на 7-мо място, Геров/Йорданов на осма позиция, а Симеонов/Спасов са 10-ти.

Oще: hyundai  hyundai racing trophy  григоров/миленков  рали  твърдица-елена 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео