Motorsport Academy представи своята дейност | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Motorsport Academy представи своята дейност

Sportcafe
19.11.2016, 16:43 (обновена 19.11.2016, 16:52)
346346

Motorsport Academy, представлявана от опитните рали състезатели Петър Гьошев и Георги Гвоздейков, официално представи своята дейност

Motorsport Academy, представлявана от опитните рали състезатели Петър Гьошев и Георги Гвоздейков, официално представи своята дейност пред кмета на община Твърдица – Атанас Атанасов, членове на БФАС, автомобилни състезатели, медии и гости на писта „Тодор Славов“, Твърдица.

Фокус на академията ще бъдат обученията на рали пилоти, навигатори, картинг състезатели, теория и практика за защитно шофиране (defensive driving), както и организиране на моторспорт събития.

За да се докоснат до спортното изживяване, гостите на събитието имаха възможност да участват в специален тест драйв на състезателните Hyundai i20 Coupe и Mitsubishi Evo 9.

Основната дейност, върху която академията акцентира, е обучението на рали пилоти и навигатори, като то ще се адаптира според нивото на учащия. Предимството на Motorsport Academy е осигуряването на комбинация от теория и практически обучения, като тренировките ще се провеждат основно на писта „Тодор Славов“ в Твърдица и близките местности, подходящи за подготовка за рали спорта.

„Картинг дисциплината е важно начало в рали спорта в цял свят, като обученията на младите състезатели също е дейност, която ще развиваме в академията. Имаме и желанието да реализираме проект, свързан с макадамови отсечки на територията на Твърдица, както и идеята да създадем ледено трасе. Целим да инициираме активности с деца, тъй като нашият спорт е капсулиран и трябва да достига до младото поколение“, споделя Петър Гьошев.

„Друг аспект на академията ще бъде организирането на спортни събития, с цел тя да бъде източник на иновации в автомобилния спорт и това да е достъпно за любителите на автомобилизма чрез семинари и изложения.“

„Следващата година се навършват 20 години откакто съм част от автомобилния спорт. За това време научих, че този спорт е наука. Той изисква интелект, за да допринесе добри резултати.“, допълва Георги Гвоздейков.

Двамата се обединиха около идеята следващата година да продължат с подготовката на пилотите за международната рали сцена, да въвлекат чуждестранни и доказани пилоти, както и специалисти.

Според треньорите Петър Гьошев и Георги Гвоздейков, притежанието на шофьорска книжка не е достатъчен фактор, за да се нарече човек опитен зад волана. Техният курс по защитно шофиране включва теория и практика, нужни за по-доброто владеене на автомобила в различни ситуации, някои от които екстремни.

Практическите тренировки ще включват и опознаване на различен тип пътни настилки, техники за справяне при изненадващи ситуации на пътя и метеорологични условия. Motorsport Academy ще подкрепя инициативи, свързани с подобряване на безопасността по пътищата, планира да стартира кампании на тази тема и да осъществява институционални и корпоративни партньорства.

Демонстрациите, по време на обучението, включваха шофирането на автомобили с пригодени специални колички на задните гуми и такива за дрифт, които са нови за България и бяха показани на аудиторията за първи път.

Благодарение на тях, шофьорите могат да тренират как да реагират при критични ситуации и да пренасят теглото от ляво в дясно, когато автомобилът поднася. Представена бе и симулация на т.нар. черен лед . Резултатите бяха на лице много бързо – когато шофьорите знаеха какво ги очаква още на втората обиколка бяха по-подготвени, а реакцията съответно много по-кратка.

На откриването бяха обявени и бъдещите планове на партньорите на академията – едномарковият шампионат Hyundai Racing Trophy. Състезателната платформа има подготвени 5 автомобила Hyundai I 20 Coupe R1 за сезон 2017 и планира да направи нови ъпгрейди по колите – по-къси предавателни числа, подобряване на окачването, усилване на някои основни компоненти, с които цялостно да подобрят поведението на автомобилите.

„Планира се старт на Балкански шампионат от 2017 година, като в календара на едномарковата надпревара фигурират 2 състезания в Румъния и едно в Сърбия, както и участие на чуждестранни пилоти в шампионата. Работи се и за създаване на автомобил от следващ клас, с цел разрастването на шампионата и предоставянето на повече възможности за пилоти и навигатори.“, коментира Стефан Митов, Национален директор продажби на „Индустриал Комерс“.

 

Oще: mitsubishi evo 9  motorsport academy  автомобили  автомобилизъм  академия  атанас атанасов  георги гвоздейков  дрифт  книжка  обучение  община твърдица  петър гьошев  писта тодор славов  хюндай  шофиране  шофьоркса книжка 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео