Гуерино и Дойчинов с Hyundai Ioniq втори в четвърти кръг от Е-Световен шампионат | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Гуерино и Дойчинов с Hyundai Ioniq втори в четвърти кръг от Е-Световен шампионат

Sportcafe
01.08.2017, 08:35 (обновена 01.08.2017, 08:37)
Гуидо Гуерино и Светослав Дойчинов

Екипажът – пилот Светослав Дойчинов - България и Гуидо Гуерино – Италия грабнаха сребърната купа за второ място в оспорваната надпревара с италианския екипаж Валтер Кофлер – Франко Гайони с Tesla Model S, които успяха да спечелят златото в клас 7 с електрически автомобили в Е-Световния шампионат по изисквания на FIA (Regularity cup). В шампионата участват само електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колелата (рейндж екстендър).

Трите екологични автомобила на Hyundai, участвали в състезанието извоюваха и второ място в отборното класиране на Еко-рали България 2017г.

„Щастлив съм от второто място, което постигнахме със Светослав. Това е моето 4-о рали в България, 4-и подиум и първото ми второ място, което ме прави изключително доволен. Автомобилът Hyundai Ioniq се справи страхотно и лесно извоювахме челната позиция. Състезанието беше добре организирано, а трасето красиво, все пак говорим за българската природа. Отново бих дошъл.“, споделя световният шампинот Гуидо Гуерино и дава заявка за нови състезателни завоевания в България.

За второто място допринесе и хладнокръвието на Светослав Дойчинов и желанието му тимът да се сработи на професионлано ниво по време на ралито. „И двамата бяхме много мотивирани. Натоварено беше ралито, динамично. Бях си поставил за цел да нямам много емоция, за да запазя концентрация до край. Доволен съм от представянето ни с Гуидо, добре се сработихме и успяхме да се качим на подиума и да вземем купа. Хареса ми състезанието, а електрическия Hyundai Ioniq се представи на високо ниво, бързо ускорява на по-ниските предавки и има много добри системи за спиране. Всички уреди са чувствителни и удобни, а Гуидо изяви желание да участваме с колата като екипаж и занапред.“, заяви носителят на среброто - известният офталмолог Д-р Дойчинов.

Първите места на подиума заеха и екологичните автомобили на Hyundai, които достойно спечелиха в клас 8 за автомобили, задвижвани с алтернативни горива. С Hyundai i10 с фабрично монтирана газова уредба екипъжът Олга Амбарева и Ивайла Дунавска грабнаха златото. След нея вдигна сребърната купа тимът Любомир Рангелов и Станислав Ганджулов., които достигнаха до финала с хибридната версия Hyundai IONIQ Hybrid.

Според Олга Амбарева това рали е било едно много положително изживяване. „Всички бяхме като един голям отбор и трасето също беше много хубаво. Най-сложното в този формат състезания са специалните етапи, където трябва да се кара много прецизно и много внимателно. Ако се сгреши на тях, там има най-големи наказания.“, коментира победителят в класа.

Автомобилите на Hyundai участват във всички катергории на еко ралито, защото активно устояват позицията да се насърчават новите технологии за коли, конструирани за съхраняване, пестене на енергия, и изхвърляне на възможно най-малко количество замърсители на въздуха и въглероден диокис (СО2). Hyundai Ioniq се предлага на пазара като първата и единствена кола с три електрифицирани задвижвания – Еlectric, Hybrid, Plug-in Hybrid.

„За първи път се явявам като участник в тази инициатива. Изключително съм доволен от прекрасната кола и от организацията. Впечатлен съм от хибридната версия на Hyundai Ioniq, изключителен автомобил, много успешен за мен. Също така новите технологии са важни, за да вървим напред, а и към подобряване на екологичните условия. Това е и смисъла на самото мероприятие, да бъдем по-чисти.“, категорично заявява Любомир Рангелов, подкрепяйки зелената идея на инициативата.

Oще: hyundai  hyundai ioniq  гуидо гуерино  гуидо гуерино и светослав дойчинов  е-световен шампионат  светослав дойчинов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео