Чеуон Лим натрупа ценен опит с дебюта си с Новото поколение i20 R5 | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Чеуон Лим натрупа ценен опит с дебюта си с Новото поколение i20 R5

Sportcafe
08.03.2017, 11:51 (обновена 08.03.2017, 11:54)
Чеуон Лим

Следващото състезание за Чеуон и Мартин ще бъде рали Спа (17-18 март), където белгийския асфалт ще предостави нови възможности за екипажа и тяхното Ново поколение i20 R5.

Дебютиращият пилот с Новото поколение i20 R5 – Чеуон Лим, състезател от програмата за пилоти на Hyundai Motorsport, впечатли с умения и бързото адаптиране към автомобила, като успя да извоюва позиция в челната десетка на рали Саарланд-Пфалц.

След сглобяването на машината от Hyundai Motorsport, екипажът имаше възможност да проведе тестови ден с нея, като бързо свикна с параметрите на автомобила 4х4. След изминатите пробни километри, дебютиращия екипаж се отправи към рали Саарланд-Пфалц, което е първия кръг от германския рали шампионат. Първият ден от състезанието започна привечер с три етапа, за които Чеуон избра да кара внимателно и да сведе шансовете за грешка до минимум. Въпреки тежките 25 км от началото на състезанието, екипажът остана доволен от представянето на Новото поколение i20 R5 и бързо свикна с управлението на нощно и променливо време.

Вторият състезателен ден, Чеуон стартира още по-уверен и с повече газ по отсечките. 4х4 машината i20 R5 направи перфектно представяне и извоюва на екипажа 8-ма позиция в генералното класиране след 9-те съботни етапа. Чеуон и Мартин успешно избегнаха всички възможности за технически повреди и инциденти, които причиниха отпадането на много водещи екипажи от тежкото германско състезание. Осмата позиция и етапните постижения определено са повод за радост от страна на програмата за пилоти на Hyundai Motorsport и обещава силен сезон за 2017 година.

Чеуон Лим споделя: „Приоритет ми беше да свикна с Новото поколение i20 R5 на това състезание и успях да го постигна. Автомобилът се представи перфектно и се радвам, че бързо свикнах на значително по-мощен автомобил от предишния, който управлявах. В петък, когато карахме по вечерните етапи, бях по-предпазлив и внимавах да не допускам грешки. В събота придобих увереност в автомобила и той не ме предаде – с по-високо темпо и по-смели действия извоювах 8-мо място в генералното класиране и съм доволен от цялостното ни представяне като екипаж.“

Мениджърът на екипа Алън Пенас коментира: „Това рали бе добър старт за пилот като Чеуон. Израстването му до ниво, което му позволява да управлява Новото поколение i20 R5 е правилната стъпка за неговата кариера и е важно да натрупа много километри зад волана на тази машина. Доброто му представяне и състезателния дух му помогнаха да постигне съботните резултати, които го класираха на осма позиция. Смятаме, че това негово представяне, както и на навигатора му, е успешен старт за дебютиращия екипаж.“

Следващото състезание за Чеуон и Мартин ще бъде рали Спа (17-18 март), където белгийския асфалт ще предостави нови възможности за екипажа и тяхното Ново поколение i20 R5.

Oще: hyundai i20 r5  hyundai motorsport  рали  рали саарланд-пфалц  саарланд-пфалц  чеуон лим 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео