Новото поколение i20 R5 на Hyundai Motorsport грабна вниманието на рали „Ипър“ | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Новото поколение i20 R5 на Hyundai Motorsport грабна вниманието на рали „Ипър“

Sportcafe
27.06.2016, 15:03 (обновена 27.06.2016, 15:07)
Hyundai , хюндай, hyundai racing

Новото поколение i20 R5 на Hyundai Motorsport успешно и безпроблемно завърши дебютния си уикенд на рали „Ипър“

Новото поколение i20 R5 на Hyundai Motorsport успешно и безпроблемно завърши дебютния си уикенд на рали „Ипър“, 22-25 юни.

Екипът на Hyundai Motorsport проведе петдневни тестове по белгийските пътища. За финал Новото поколение i20 R5 откри етапите на ралито – пети кръг от ERC, в ролята си на ВИП автомобил. Времето по етапите позволи на отбора да продължи работа по колата, използвайки бързите и тесни завои, характерни за това състезание.

След два дни тестове по пътищата на Белгия, целият екип и новият автомобил пристигнаха на рали „Ипър“, което даде шанс да се представи Новото поколение i20 R5 пред събралите се автомобилни медии. Журналистите участваха в персонални демонстрации с колата и пилота Кевин Абринг, които се провеждаха на специални затворени етапи.

С чисто новия си дизайн Новото поколение i20 R5 прикова погледите на събралото се рали общество, не само на състезателните отсечки, но и в сервизния парк. Интерес проявиха както фенове и медии, така и потенциални купувачи, които заедно с всички зрители чакаха с нетърпение да видят състезателния автомобил в действие.

При променливи условия Новото поколение i20 R5 премина успешно над 400 км в тестове, половината от които преминаха като тестове по време на ERC състезанието. Това предизвикателство обогати локациите на които са се провеждали тестове за проекта на Hyundai Motorsport. Бързите и тесни пътища на ралито допринесоха за усъвършенстването на управлението и трансмисията на колата.

Еуфорията покрай Новото поколение i20 R5 този уикенд определено донесе положителни емоции и насочи вниманието към планираната скоро хомологация на колата. Въпреки това, фокус на Hyundai Motorsport екипа остава разработването на първата такава кола, създадена за клиентите.

Мениджърът Андреа Адамо сподели: „Новото поколение i20 R5 е много важен проект за Hyundai Motorsport и беше удоволствие за нас да наблюдаваме толкова голям интерес към колата през целия уикенд на рали „Ипър“. Окуражаващо е да видим такова голямо вълнение в рали обществото, провокирано от новата ни кола. Естествено, появата ни на състезанието е с цел да продължим работата по автомобила. Това рали винаги е било вълнуващо и тази година то отново не ни разочарова. Щастливи сме от резултатите, които постигнахме по етапите, в сравнение с най-бързите екипажи този уикенд. Успешно и безпроблемно беше преминаването на автомобила през всички етапи, което говори добре за надеждността и издръжливостта на създадената от нас машина. Резултатите от уикенда, заедно с коментарите на Кевин, ще ни дадат по-добра яснота и насока за бъдещото развитие на Новото поколение i20 R5, за да можем да оползотворим оставащото ни време преди клиентите да вземат готовия автомобил.“

Oще: hyundai  hyundai i20  hyundai i20 r5  hyundai motorsport  hyundai racing  андреа адамо  рали  рали ипър 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео