Григоров и Миленков първи в Hyundai Racing Trophy | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Григоров и Миленков първи в Hyundai Racing Trophy

Sportcafe
30.05.2016, 12:33 (обновена 30.05.2016, 12:41)

1 от 3 снимки Назад Напред

bulgaria2016-hrt

Шампионът за миналата година в HRT Григор Григоров спечели първата си победа този сезон в рали "България"

Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков спечелиха втория кръг на Hyundai Racing Trophy, част от рали „България" с общо време 01:45:44.3 часа.

Второ място зае екипажът Христо Геров/Йордан Йорданов с време 01:48:58.3, а трети е Симеон Симеонов с навигатор Димитър Спасов - 01:51:45.4.

Парични чекове на стойност 2000 лв., 1000 лв. и 500 лв. връчи изпълнителният директор на Тотал България - Нордин Мокрани.  С купи за първо, второ и трето място награди Стефан Митов - национален директор продажби на „Индустриал Комерс".

След инцидента в първия ден на ралито, състезателният автомобил на Васил Жеков и Алекс Раева бе ремонтиран и екипажът стартира втория ден по система ре-старт. Екипажът бе единственият, който започна втория ден на ре-старт, благодарение на бързата и ефективна намеса на механиците на Hyundai Racing Trophy. Двамата реализираха много добри времена на състезателните отсечки, но заради ре-старта им бяха начислени по 7 минути на всеки пропуснат етап в първия ден.

В специален етап 12 - Дюлино екипажът Ангелов/Илиев излезе от пътя, не успя да финишира и отпадна от състезанието.

Ралито бе изключително тежко за всички екипажи. За първи път участниците на Hyundai Racing Trophy имаха възможността да се състезават и на макадамово трасе. Въпреки това, те постигнаха завидни резултати и на специален етап 10 - Бялата вода 2, екипажът Григоров/Миленков записа четвърто време в общото класиране. А в следвищия етап 11 - Рожден, Геров/Йорданов финишира с трето време в генералното класиране. В най-дългия специален етап 12 - Дюлино Григоров/Миленков финишира с трето време в генералното класиране.

Треньорът на отбора Петър Гьошев анализира представянето на екипажите в първия ден на състезанието.

„Имахме страхотен първи ден в едно много тежко състезание - рали „България". Има изявен лидер от нашите пилоти и всички участници в шампионата се справиха перфектно със задачите. Григор Григоров е с нов навигатор - младо момче със страхотен интелект, с което се сработиха още от описването на отсечките и постигнаха завидни резултати.

„Той поработи върху психологията на нашия спорт и днес го видяхме в пълната му светлина и летеше по етапите. За нас това е важно - да има лидер, който да следват другите участници в шампионата.

„Мирослав Ангелов е човек, който дълго време не беше участвал в автомобилни състезания и тази година участва за втори път. Днес през цялото време постоянно вдигаше темпото. В последния етап за деня видях в негово лице един лидер в следващото състезание.

„Христо Геров се е отнесъл много добре към подготовката за това състезание и ни очаква страхотна битка в неделя.

„Симеон Симеонов се учи от по-големите пред него. От това тежко състезание той натрупа опит и днес има 100 км зад гърба си. Нещата се развиват перфектно в нашия отбор и аз съм много горд и щастлив", обясни Петър Гьошев.

 

Oще: hyundai racing trophy  рали българия  хюндай 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео