13 типа съдии в аматьорския футбол | sportcafe.bg
Sportcafe logo

13 типа съдии в аматьорския футбол

4534535Борислав Орлинов
01.10.2016, 20:31 (обновена 03.10.2016, 17:43)

1 от 14 снимки Назад Напред

35345345

Снимка: © getty

Тези дяволски изчадия със свирка заслужават да бъдат в съвсем отделна категория, преди да отидат в деветия кръг на ада, разбира се.

Вече знаем кои са 12-те забавни проблема на аматьорския футбол, а по-наблюдателните със сигурност са забелязали, че нещо много съществено липсва. Компонент, без който играта не може, но пък е от жизненоважно значение за проблемите в нея.

Съдиите! Липсваха, защото всеки човек, който някога е имал нещо общо с футбола, би се съгласил, че тези дяволски изчадия със свирка заслужават да бъдат в съвсем отделна категория преди да отидат в деветия кръг на ада, разбира се.

Професионалните рефери също имат собствен почерк, но е много по-лесно да изброим признаците, по които си приличат. Все пак правилата са строги и няма много място за своеволия.

Телевизионни камери улавят всичко, експертите в студията правят дисекция на всяко отсъждане, а социалните мрежи бих могли да са толкова жестоки, че да сринат нечия кариера.

В най-ниските нива на футбола обаче нещата стоят по далеч по-различен начин. Правилниците непрекъснато се обновяват, но кой въобще има време да ги чете, камо ли да ги учи.

Всяка ситуация се интерпретира през индивидуалната призма на главното действащо лице – и да, бъдете сигурни, че съдиите винаги са център на внимание. А в края на мачовете по презумпция са виновни за загубата на единия тим.

На двубоите може и да има делегати, но има ли смисъл да са толкова строги, когато и без това мазохистите, които са склонни да свирят аматьорски мачове, се броят на пръстите на едната ръка.

Реферите, намиращи се на най-долното стъпало на играта, са по цветущи и от картина на импресионистите, повлияни от Едуард Мане, и по-скандални от общински съветник в предизборна кампания.

Дори и при тях обаче има няколко основни типа, които най-често се срещат. В галерията може да видите кои са:

Oще: аматьорски футбол  английска висша лига  баща  бундеслига  дивизии  европейско първенство  жълт картон  забава  забавно  засада  класация  майк дийн  марк клатенбърг  неделна лига  окръжна група  подкуп  професионалист  първа професионална лига  рефер  рефери  садион  световно първенство  скандал  смешно  страничен съдия  съдии  съдия  терен  флаг  футбол  червен картон 


Още от Класация

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео