Левски не е застрашен да плаща по делото на Спортинг и Валери Божинов | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Левски не е застрашен

Sportcafe
09.06.2014, 12:19 (обновена 10.06.2014, 11:57)
Божинов, Левски

Снимка: © Sportal

Божинов има поводи за притеснения, но Левски - не.

Левски не е застрашен да плаща космически суми по делата на Спортинг срещу Валери Божинов. Обратното би било абсолютен прецедент в практиката на ФИФА.

Това поясниха юристи с опит в спортно право пред Sportcafe.

Делото за 5,4 милиона евро е огледално на това, което самият Божинов е завел срещу португалците, като вероятно ще се стигне до извънсъдебно споразумение. Това вече се е случвало на Спортинг при подобни взаимоотношения и прекратяване на контрактите на футболисти в миналото.

Неяснотата е за сумата - вероятно около 200 000 евро, както и кой на кого да я плати. Божинов претендира за неправомерно уволнение, а Спортинг - че не си е вършил работата.

Но дори и Спортинг да се наложи тук, Левски няма какво да плаща - това са задължения на играча.

Искът за 25 милиона евро е формален, толкова е била сумата за освобождаване в договора на Божинов в Лисабон. Тя е задължителна за пред ФИФА, но не означава, че някой ще я плаща.

Най-вероятно ще се стигне до споразумение извън съда, а също така е доста очаквано и никой да не плаща на никого. Но делото може и да стигне до ФИФА (а след това до Спортния Арбитражен съд в Лозана), ако нито играчът, нито Спортинг отстъпят при разговорите извън протокола.

Малко вероятно, защото и двете страни имат притеснение да не загубят делото в съда.

Oще: валери божинов  дело  левски  спортинг  фифа 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео