"ЦСКА Завинаги" показа документи за инвестициите | sportcafe.bg
Sportcafe logo

"ЦСКА Завинаги" показа документи за инвестициите

Sportcafe
03.06.2014, 14:20 (обновена 03.06.2014, 14:23)
Александър Чакмаков:

От сдружението за пореден път уточниха, че очакват срещу отчетното задължение по договора с държавата да им бъдат прехвърлени акции не от ПФК ЦСКА АД, а от мажоритарния собственик

1800 нови седалки за реконструкцията на Сектор "Г" на стадион "Българска Армия" ще бъдат закупени с парите от DMS дарения, събрани от "ЦСКА Завинаги" от ноември 2013 г. до края на април 2014 г.

Те ще бъдат предоставени в натура, за да се гарантира волята на феновете. Това обяви ръководството на сдружението на пресконференция днес. Пред медиите бе показан одитен доклад за получените чрез DMS дарения на обща стойност от близо 15 000 лева. От "ЦСКА Завинаги" са категорични, че имат готовност да помогнат за реконструкцията на Сектор "Г", но при ясна позиция на собственика на клуба и дефиниране на ангажиментите.

Днес бе представен и отчет на инвестираните до момента в подобрения на базата на "Българска Армия" средства, които възлизат на 739 хил. лв. В ремонта на стадиона и реконструкцията на Сектор "А" са вложени 254 000 лева, в първото игрище за ДЮШ - 292 000 лева и във второто игрище, което беше открито преди дни - 193 000 лева. Заедно с финансовия отчет беше представена и пълна документация за извършените и одобрени ремонти и строежи.

"Документите ще бъдат представени пред собственика на базата, а именно на държавата в лицето на Министерство на младежта и спорта. Александър Томов ще ги получи само след оформяне на необходимите документи и подписването на споразумението за механизма на прехвърляне на дарени от "Лира Инвестмънт" акции срещу направените инвестиции, каквато беше първоначалната уговорка още през 2013 година”, категоричен бе Александър Чакмаков, председател на "ЦСКА Завинаги".

От сдружението за пореден път уточниха, че очакват срещу отчетното задължение по договора с държавата да им бъдат прехвърлени акции не от ПФК ЦСКА АД, а от мажоритарния собственик. Те потвърдиха готовността си в последствие да прехвърлят на своите дарители акции пропорционално на направените от тях дарения.

"ЦСКА Завинаги" ще продължи да работи за довършването на игрище №3, както и на съблекалните и подобрения в средата към новия комплекс. Прогнозната стойност на инвестицията в този проект се очаква да надхвърли 600 хил. лв, с което общата сума на вложенията на сдружението в базата на Българска Армия ще достигне около 1.35 млн. лева.

Oще: а група  александър чакмаков  цска  цска завинаги 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео