Левски на загуба 7 милиона лева за 2014-а | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Левски на загуба 7 милиона лева за 2014-а

Дидро
11.11.2014, 15:59 (обновена 11.11.2014, 16:11)
тодор батков

Снимка: © Sofia Photo Agency

Тодор Батков призна, че Левски е на сериозна загуба.

Тодор Батков обяви, че ще има Общо събрание на акционерите на Левски на 17 декември. Ето какво каза собственикът на "сините":

"Левски не е провеждал общо събрание на акционерите от 2012 г. Причината е, че в края на 2012 г. имахме среща с потенциален спонсор ("Газпром"), където бяха договорени неща. Те трябваше да вземат акции. Това планирано спонсорство не се случи.

Междувременно клубът като финансов резултат генерира много голяма загуба - от порядъка на 35-36 млн. лева. Това не остана незабелязано от УЕФА и през май клубът беше санкциониран. Беше ни предписано намаляване с 40% на фонд работна заплата на първия отбор и административния персонал, и капитализиране на дълговете към мажоритарния акционер.

В края на месец октомври бе стартирана процедурата по апортиране на тези вземания. Вещи лица извършиха пълен преглед на заявените парично вземания, което включи преглед на счетоводството. В това число банкови вземания и валута от чужбина. Назначените вещи лица вписаха своите оценки и те бяха приети. Сега увеличаваме капитала с апорт на дружествато с акумулираните от 2006 г.

За 2014 г. загубата ще бъде сведена до 7 млн. лева.

Към края на 2014 г. Левски ще стопи цялата загуба и ще приключим годината на печалба. Това ще стане и благодарение на участието ни в ШЛ през 2007 г., когато не се раздадоха дивиденти. Общият размер на вземанията, които предстоят да бъдат апортирани са 29 966 000 лева. Това са реални пари, които са изразходвани в Левски.

Така Левски ще бъде на плюс или поне на 0. Също така ще бъдат освободени членовете на УС и НС и ще бъдат увеличен капитала. Ще има промени и в устава. Чисто формално възнамеряваме през януари или февруари да свикаме събрание на акционерите.

Имаме 250 000 акции без право на глас като идеята е след това те да имат право да гласуват. Спромените ще бъде изпълнено искането на УЕФА за стопяване на огромните загуби по баланса.

Другите изисквания на УЕФА ги изпълнихме. Регулирахме нещата поне що се касае до комисията за финансов феърплей. Имаме сериозен шанс глобата от 250 000 евро да отпадне."

Oще: загуби  левски  общо събрание  тодор батков  уефа  финансов феърплей 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео