Школата на Стойчев и Казийски набира млади таланти | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Школата на Стойчев и Казийски набира млади таланти

Sportcafe
12.09.2016, 11:41 (обновена 12.09.2016, 11:43)
Радостин Стойчев, Матей Казийски, Николай Пенчев

Снимка: © sportal.bg

Академията „Стойчев-Казийски“ набира деца за тренировки по волейбол и участие в държавен шампионат – момчета (родени от 2001 до 2008 г.) и момичета (родени от 2002 до 2008 г.).

Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ стартира новия си сезон утре (13 септември). Академията набира деца за тренировки по волейбол и участие в държавен шампионат – момчета (родени от 2001 до 2008 г.) и момичета (родени от 2002 до 2008 г.).

Волейболният проект е реализиран с подкрепата на Сдружение „Приятели на волейбола“. Тази година тренировките ще бъдат провеждани както в зала „Арена Овергаз“– Българско школо, така и в Национална спортна академия.

През изминалото лято волейболната академия организира летен камп в Камчия с участието на над 180 деца на възраст между 8 и 17 години от цялата страна. Това е най-големият подобен камп, провеждан досега у нас.

Общо 10 треньори подготвяха децата в дисциплините плажен волейбол, парк волей и волейбол в зала. В програмата бяха заложени и занимания по лека атлетика и плуване, както и теоретична подготовка под формата на лекции. Сред треньорите беше и доц. Юлиан Карабиберов (НСА), който се грижеше за кондиционната подготовка на децата. Основни ментори на събитието бяха Матей Казийски и Радостин Стойчев, които регулярно се занимават с децата, трениращи в Академията, и ги напътстват в бъдещето им развитие.

Две момчета – едно от кампа в Камчия и едно, избрано от Академията в София, – бяха изпратени от Сдружението на международния волейболен лагер в Тренто, Италия, където участват над 400 деца.

Oще: волейбол  деца  италия  лагер  матей казийски  международен лагер  нса  приятели на волейбола  радостин стойчев  стойчев-казийски  таланти  тренто  школа  юлиан карабиберов 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео