ММС започва борба с допинга | sportcafe.bg
Sportcafe logo

ММС започва борба с допинга

Sportcafe
08.04.2015, 11:44 (обновена 08.04.2015, 14:58)
Илиана Раева

Снимка: © chudesa.net

Илиана Раева е сред поканените на кръглата маса.

Въвеждане на лицензионен/ регистрационен режим на хранителните добавки, създаване на национален регистър на фитнес залите, изискване на задължителен образователен ценз за фитнес инструкторите, осъществяване на строг контрол върху разпространението и използването на допинг в елитния и масовия спорт - това са част от акцентите в кръглата маса "Спорт без допинг - здрави!", която Министерството на младежта и спорта организира съвместно с вестниците "24 часа" и "Труд".

Срещата ще се състои на 9 април 2015 г., четвъртък, от 10:00 часа в сградата на Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" щ 47, етаж тт. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще представи проект на Национална стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта 2015 - 2025 г.

Очаква се в кръглата маса да участват д-р Даниела Дариткова - председател на Парламентарната комисия по здравеопазване, народните представители Иван Чолаков и Вили Лилков - заместник-председатели на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, д-р Хасан Адемов - председател на Комисията по труда и социалната политика в парламента, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, д-р Виолета Заркова - изпълнителен директор на Антидопинговия център, проф. Пламен Моллов - изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните, д-р Асена Стоименова - директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Поканени са също големите български спортистки Тереза Маринова и Илиана Раева, депутатите д-р Султанка Петрова от Патриотичен фронт, Десислава Атанасова от ГЕРБ, експерти, представители на най-големите фитнес вериги у нас и на фирми, производители на хранителни добавки.

Oще: допинг  красен кралев  министерство на спорта 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео