ММС започва борба с допинга | sportcafe.bg
Sportcafe logo

ММС започва борба с допинга

Sportcafe
08.04.2015, 11:44 (обновена 08.04.2015, 14:58)
Илиана Раева

Снимка: © chudesa.net

Илиана Раева е сред поканените на кръглата маса.

Въвеждане на лицензионен/ регистрационен режим на хранителните добавки, създаване на национален регистър на фитнес залите, изискване на задължителен образователен ценз за фитнес инструкторите, осъществяване на строг контрол върху разпространението и използването на допинг в елитния и масовия спорт - това са част от акцентите в кръглата маса "Спорт без допинг - здрави!", която Министерството на младежта и спорта организира съвместно с вестниците "24 часа" и "Труд".

Срещата ще се състои на 9 април 2015 г., четвъртък, от 10:00 часа в сградата на Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" щ 47, етаж тт. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще представи проект на Национална стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта 2015 - 2025 г.

Очаква се в кръглата маса да участват д-р Даниела Дариткова - председател на Парламентарната комисия по здравеопазване, народните представители Иван Чолаков и Вили Лилков - заместник-председатели на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, д-р Хасан Адемов - председател на Комисията по труда и социалната политика в парламента, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, д-р Виолета Заркова - изпълнителен директор на Антидопинговия център, проф. Пламен Моллов - изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните, д-р Асена Стоименова - директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Поканени са също големите български спортистки Тереза Маринова и Илиана Раева, депутатите д-р Султанка Петрова от Патриотичен фронт, Десислава Атанасова от ГЕРБ, експерти, представители на най-големите фитнес вериги у нас и на фирми, производители на хранителни добавки.

Oще: допинг  красен кралев  министерство на спорта 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео