Появиха се купувачи за акциите на ЦСКА! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Появиха се купувачи за акциите на ЦСКА!

Sportcafe
05.07.2013, 17:33 (обновена 05.07.2013, 18:32)
Агитката на ЦСКА в Ловеч

Снимка: © Sportni.bg

Две седмици преди началото на шампионата се появи нова искрица надежда за феновете.

В последните часове на работния петък се появи нова опция за бъдещето на ЦСКА. Група бизнесмени разпространи обръщение, чрез което отправи неформална оферта към "Титан".

Ето какво пише в декларацията:

"Най-титулуваният български клуб ПФК ЦСКА за първи път в своята история е изправен пред опасността от ликвидация. Не е време да обсъждаме причините за това състояние. Главното е да се намери бързо и ефективно решение не само за изваждане на клуба от пропастта, но и за неговото по-нататъшно развитие.

Във връзка с това, ние група привърженици на клуба, които се занимаваме с бизнес, сме готови да направим необходимото и да поемем отговоността не само за оставането на ПФК ЦСКА в "А" ПФГ, но и за постигаване на достойно класиране в шампионата през сезон 2013-2014 г. Във връзка с това предлагаме на сегашните собственици и на червената спортна общественост следното:

1. Да закупим акциите на ПФК ЦСКА за сумата на дълга на клуба в размер на 10-11 млн. лв. включително дълга към НАП и другите държавни институции;

2. Да поемем текущата издръжка на клуба;

3. Да предприемем необходимото за окомплектоване и селекция на състава, въпреки крайно органиченото време до началото на шампионата;

4. Дълговете над 11 млн. лв., които са дългове към фирми на досегашните собственици следва да бъдат отписани или поети от тях.

Съзнаваме, че стабилизирането на ЦСКА ще бъде нелека задача, а набирането на необходимите средства в условията на обща криза е крайно трудно. Разчитаме в това патриотично начинание на червената спортна общественост.

Същевременно предупреждаваме за непоправимите последствия от евентуален предумишлен фалит на ПФК ЦСКА.

Oще: акции  лиценз  титан  цска 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео